Kokossorbet met gebakken ananas

Kokossorbet met gebakken ananas

Kokossorbet met gebakken ananas … het eerste receptje dat ik met jullie deel dat gemaakt is met mijn nieuwe aanwinst! En dan heb ik het over m’n ijskom van Kitchenaid dat ik gekregen heb als kerstcadeautje van de BF! Dus sinds Kerstmis ben ik mij helemaal aan het verdiepen in het zelf maken van ijs en oh boy, ik denk dat ik echt al liters ijs naar binnen heb gespeeld! #sorrynotsorry
Zelfgemaakt ijs is echt zo veel lekkerder dan ijs uit een doos van de supermarkt. Oke, het vraagt wel een beetje werk maar dat neem er ik maar al te graag bij! 

Kokossorbet met gebakken ananas

Ik ga de blog zeker en vast niet volzetten met ijsrecepten want ik begrijp natuurlijk heel goed dat veel mensen geen ijsmachine hebben. Ik ga hier ook geen heel verkoopspraatje liggen doen om jullie een ijsmachine te laten kopen. Een ijsmachine is gewoon een leuk hebbeding voor een foodie om zo zelf te kunnen experimenteren met ijs of sorbet. En veel plaats neemt deze ijskom niet in beslag, enkel een extra kom die je in je Kitchenaid dient te  bevestigen als je ijs gaat draaien. Dus geen “lompe” machine die je amper kwijt kan. 

Kokossorbet met gebakken ananas

Heb ik nu echt een ijsmachine nodig om deze kokossorbet te maken? Nee, helemaal niet!  Je zal enkel een paar uitstapjes naar je diepvries moeten maken om eens door het mengsel te roeren. En probeer de sorbet dezelfde dag nog te serveren (als je hem maakt zonder ijsmachine), als hij te lang in diepvries zou staan dan gaat de sorbet te hard zijn (te veel ijskristallen).

Kokossorbet met gebakken ananas
Kokossorbet met gebakken ananas
Kokossorbet met gebakken ananas
Kokossorbet met gebakken ananas

Ingrediënten

  • 400ml kokosmelk (uit blik)
  • 60ml honing
  • 40gr kokosrasp
  • 120ml kokoswater
  • Sap halve limoen
  • 1 ananas
  • rietsuiker
  • Margarine/boter
  • Optioneel > boterwafeltjes (Jules Destrooper) of andere droge koekjes

Bereidingswijze

Voor de sorbet
Meng de kokosmelk, honing, kokosrasp, kokoswater en sap van een halve limoen. Zet dit minstens 1h in de koelkast zodat dit mengsel echt goed koud.
Giet dit mengsel dan in een ijsmachine en draai tot een mooi stevige sorbet (ongeveer 10min). Schep de sorbet in een doos met deksel en bewaar in de diepvries. Je kan de sorbet direct serveren vanuit de ijsmachine maar ik laat de sorbet het liefst nog even in de diepvries iets steviger worden.
Heb je nu geen ijsmachine, dan giet je het kokosmengsel in een platte doos en zet in de diepvries. Schep in 2 uur tijd om de 30 minuten om. Bij de vierde keer kun je het nogmaals in een mixer doen, mocht je graag glad ijs willen. Zet het ijs vervolgens nog minimaal 2 uur in de vriezer.

Voor de ananas
Schil de ananas, snij in dikke schijven en probeer het harde binnenste weg te snijden.
Verhit een grillpan (of gewone pan) met een klontje margarine of boter.
Wentel de schijven ananas door wat rietsuiker.
Grill de ananas mooi goudbruin, draai ze regelmatig.

Serveer de gebakken ananas met een bolletje kokossorbet en verkruimel hierover een boterwafeltjes of ander droog koekje

Smakelijk !Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.