Van deze Yoghurttaart met bessen kan ik gewoon niet genoeg krijgen. Ik heb dit taartje ondertussen al 3x deze zomer gemaakt en ik kan er gewoon niet afblijven. Zo lekker, zo makkelijk om te maken, geen oven voor nodig, lekker fris … gewoon op en top zomers genieten! Deze taart met yoghurt heeft helemaal de looks van een cheesecake. Ook de bodem bestaat uit fijngemalen koekjes met boter. De topping bestaat uit slechts enkele ingrediënten zoals yoghurt met bosvruchten smaakje, room, poedersuiker en een coulis van bessen. Inderdaad deze taart vraagt echt niet veel ingrediënten en niet veel van je tijd. Een ideale zomerse taart lijkt me!
TIP! Ik gebruikte hier dus een mix van bessen of bosvruchten. Je kan hier ook voor slechts één soort gaan zoals frambozen, bramen, blauwe bessen …
Hoe maken we deze Yoghurttaart met bessen?
We beginnen met een mix van bosvruchten (vers of diepvries) te verwarmen in een kookpotje. Laat dit zachtjes sudderen tot ze mooi zacht zijn. Week ook alvast blaadjes gelatine in koud water
TIP! Ik gebruikte hier een diepvries mix van bramen, blauwe bessen, frambozen en rode besjes. Je kan bijvoorbeeld ook voor enkel bramen gaan of frambozen ..
Ondertussen kan je boter smelten en koekjes fijnmalen. Meng beide en schep op de bodem van een beklede springvorm. Duw goed zodat de bodem mooi egaal bedekt is. Zet in de koelkast.
Wanneer de bosvruchten mooi zacht zijn, haal door een zeef en van het sap op. Duw goed aan met een lepel zodat je al het sap hebt. Doe dit sap terug in het kookpotje en verwarm terug tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij zodat dit een beetje kan afkoelen.
Roer alvast de yoghurt met bosvruchten smaak los in een ruime mengkom. In een tweede mengkom doe je room en poedersuiker, klop dit op. Mix dit niet te stijf aangezien je dit nog moet kunnen mengen.
Giet het bessen-gelatine mengsel bij de yoghurt en roer dit los tot een gladde massa. Schep er de opgeklopte room bij en meng kort en voorzichtig met een spatel. Dit dient een luchtige massa te zijn. Schep dit op de koekjesbodem en laat zo’n 4h of langer (nachtje) opstijven in de koelkast.
TIP! Ik gebruikte hier dus een (volle of halfvolle) yoghurt met bosvruchten smaak. Je kan hier ook voor frambozenyoghurt of eentje met aardbeien of blauwe bessen voor gebruiken. Kies zeker voor een halfvolle of volle yoghurt. Magere of light zal te lopend zijn.
Werk de taart af met verse bosvruchten.
Yoghurttaart met bessen
Equipment
- springvorm 24 a 26cm
Ingrediënten
- 160 gr bosvruchten (frambozen, blauwe bessen, bramen, …) (vers of diepvries)
- 11 blaadjes gelatine
- 120 gr boter
- 200 gr speculaas koekjes (of andere droge koekjes)
- 700 gr yoghurt met bessen of bosvruchten (*)
- 300 gr room
- 80 gr poedersuiker
- mix van bessen om af te werken
Instructies
- Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Voor de zijkanten kan je best deze eerst wat invetten.
- Verwarm de bosvruchten in een kookpotje. Laat zachte sudderen tot ze mooi zacht zijn. Ondertussen kan je de blaadjes gelatine weken (toch zeker zo'n 10min) in koud water
- Je kan ook alvast de boter smelten op een zacht vuurtje.Maal de koekjes fijn. Meng de gesmolten boter met de fijngemalen koekjes. Schep dit op de bodem van de springvorm, spreid goed uit en duw goed aan. Dit moet een mooi egaal laagje vormen over de gehele bodem. Zet in de koelkast.
- Wanneer de bosvruchten mooi zacht zijn, haal dan door een zeef en vang het sap op. Duw goed aan. Giet het sap van de bosvruchten terug in het kookpotje en verwarm terug tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij zodat deze ietwat kan afkoelen.
- Doe alvast de yoghurt in een ruime mengkom en roer dit even los. Doe de room en poedersuiker in een tweede mengkom en klop dit op. Klop dit niet te stijf want je moet dit nog kunnen mengen. Giet het bessen-gelatine mengsel bij de yoghurt. Roer dit goed los tot je terug een gladde massa hebt. Doe er de opgeklopte room bij en meng dit kort en voorzichtig doorheen het yoghurt mengsel. Schep dit mengsel bovenop de opgesteven koekjeskorst. Zet dit voor minstens 4h of langer (nachtje) in de koelkast om op te stijven.
- Werk de taart af met verse bosbruchten. Smakelijk