Truffels met pecannoten

Truffels met pecannoten

Et Voila, we hebben Kerstmis overleefd! Ik hoop jullie ook!
En we kunnen weer uitkijken naar het volgende feestje namelijk Oudjaar en nieuwjaarsdag! Ondertussen ook nog genieten van de kerstvakantie natuurlijk (alhoewel dat niet echt aan de orde is voor mij de komende dagen … drukke dagen op het werk). En wat is er leuker dan iets te bakken of iets anders lekker zoet te maken waarmee we onze handen lekker kunnen onder kliederen. Wel dan zijn deze truffels met pecannoten het ideale receptje, eentje waarmee je kan uitpakken op Oudjaar/nieuwjaar of ze eventueel cadeau doen. Steek ze in een leuk doosje en je hebt een leuk en origineel cadeautje, en vooral lekker!

Truffels met pecannoten
Het concept is simpel … geroosterde pecannoten fijngemalen met droge koekjes, wat honing, wat gesmolten boter … rollen die handel, laten opstijven, door de chocolade halen, weer laten opstijven en klaar!

Truffels met pecannoten

Truffels met pecannoten

Truffels met pecannoten

Ingrediënten

  • 300gr pecannoten + extra
  • 50gr bruine suiker
  • 230gr droge koekjes (type Maria koekjes)
  • 2el gesmolten boter
  • 80 a 100ml honing
  • vanille essence
  • snuifje zout
  • 200gr melkchocolade
  • 100gr pure chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg de pecannoten op een bakplaat en bak de noten ongeveer 5min.
Haal uit de oven en laat afkoelen.

Doe de afgekoelde noten in een blender samen met de droge koekjes en mix tot kleine kruimels. Doe deze kruimels in een mengkom samen met de bruine suiker, vanille, snuifje zout en gesmolten boter. Meng al even kort. Voeg dan de honing toe, begin met ongeveer 80ml en meng goed tot een mooi plakkerig deeg. Als het deeg nog te “korrelig” is, voeg nog een beetje honing toe.
Zet dan in de koelkast, laat 30min opstijven en rol dan balletjes van het deeg.
Leg de balletjes op een beklede bakplaat of bord en laat opnieuw 30min opstijven in de koelkast.

Smelt de chocolade op een zacht vuurtje.
Haal de opgesteven balletjes door gesmolten chocolade en leg ze op een beklede bakplaat. Laat opstijven op een koele plaats maar niet in de koelkast, de chocolade gaat dan “dof” worden.

Bewaar de truffels luchtdicht.

Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.