Glutenvrije American Pancakes

American Pancakes-3

Overal waar je hier in Amerika gaat ontbijten vind je wel hetzelfde op de kaart nl. spek met eieren, wafels en American Pancakes. Deze laatste kan je niet vergelijken met onze Europese pannenkoeken. American pancakes zijn iets kleiner maar wel dikker en smeuïger. Ik vind ze zelfs stiekem iets lekkerder dan onze platte pannenkoeken. Hier in Amerika eet men er vaak bacon bij, maar daar pas ik toch vriendelijk voor.

American Pancakes-3
Enkele weken voor we naar Amerika zijn vertrokken, heb ik mij dan ook gewaagd aan de “fluffy” American Pancakes. Ik heb er een glutenvrije versie van gemaakt door amandelmeel te gebruiken. Het is heel simpel receptje maar wel overheerlijk !!!

American Pancakes-3

Ingrediënten (+/- 20 pannenkoeken)

  • 250gr amandelmeel/poeder
  • 3 eieren
  • 270ml amandelmelk
  • 1tl bakpoeder
  • vanille extract
  • snuifje zout
  • Arachideolie of kokosolie

Bereidingswijze

Kluts de eieren even (met mixer of in keukenmachine)
Voeg de melk en vanille extract toe, meng goed.
Voeg nu ook het amandelmeel, bakpoeder en snuifje zout toe. Meng goed tot een gladde massa.

Verhit een koekenpan met een scheutje arachideolie of kokosolie en schenk hierin een lepeltje deeg.
Bak de pannenkoekjes goudbruin (je zal zien dat tijdens het bakken, de pannenkoeken nog een beetje uitzetten), draai om en bak ook de andere kant goudbruin.

American Pancakes-3 American Pancakes-3

Serveer de pannenkoeken met schijfjes banaan en maple syrup (of andere siroop)

Smullen maar !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.