Overal waar je hier in Amerika gaat ontbijten vind je wel hetzelfde op de kaart nl. spek met eieren, wafels en American Pancakes. Deze laatste kan je niet vergelijken met onze Europese pannenkoeken. American pancakes zijn iets kleiner maar wel dikker en smeuïger. Ik vind ze zelfs stiekem iets lekkerder dan onze platte pannenkoeken. Hier in Amerika eet men er vaak bacon bij, maar daar pas ik toch vriendelijk voor.
Enkele weken voor we naar Amerika zijn vertrokken, heb ik mij dan ook gewaagd aan de “fluffy” American Pancakes. Ik heb er een glutenvrije versie van gemaakt door amandelmeel te gebruiken. Het is heel simpel receptje maar wel overheerlijk !!!
Ingrediënten (+/- 20 pannenkoeken)
- 250gr amandelmeel/poeder
- 3 eieren
- 270ml amandelmelk
- 1tl bakpoeder
- vanille extract
- snuifje zout
- Arachideolie of kokosolie
Bereidingswijze
Kluts de eieren even (met mixer of in keukenmachine)
Voeg de melk en vanille extract toe, meng goed.
Voeg nu ook het amandelmeel, bakpoeder en snuifje zout toe. Meng goed tot een gladde massa.
Verhit een koekenpan met een scheutje arachideolie of kokosolie en schenk hierin een lepeltje deeg.
Bak de pannenkoekjes goudbruin (je zal zien dat tijdens het bakken, de pannenkoeken nog een beetje uitzetten), draai om en bak ook de andere kant goudbruin.
Serveer de pannenkoeken met schijfjes banaan en maple syrup (of andere siroop)
Smullen maar !!!