Fruitsalade met pistache crumble

Fruitsalade met pistache crumble

Fruitsalade met pistache crumble, een op en top zomers dessert! De ideale gezonde, frisse afsluiter van een zomerse barbecue of ander zomers etentje. Of wanneer je zin hebt in een fris dessertje tijdens een warme dag en je wilt echt niet aan het bakken gaan en je wilt ook niet al te hard zondigen … ja dan is deze fruitsalade echt een must-make.

Fruitsalade met pistache crumble

Een salade bomvol vers zomers fruit waar je echt volledig je ding of goesting mee kan doen. Ik koos voor de combinatie van mango, nectarine, perzik, pruim en kers. Maar je kan ook nog wat meloen toevoegen of bessen. De combinatie zijn echt eindeloos.
De fruitsalade krijgt een extra frisse toets door een dressing op basis van limoen, honing en munt. En natuurlijk moet er voor mij ook een crunchy toets inzitten dus een super simpele pistache crumble “it is”.
Deze salade moet je dus echt gemaakt hebben deze zomer, als je het mij vraagt!

Fruitsalade met pistache crumble
Fruitsalade met pistache crumble

En ik vergeet het nog bijna maar natuurlijk moet er ook nog een romige toets inzitten. Je kan bij deze fruitsalade een bolletje vanille-ijs serveren, of wat griekse yoghurt of mijn ultieme tip … burrata. Top combi!

Fruitsalade met pistache crumble

Ingredienten

  • 100gr pistachenoten (ongezouten & gepeld)
  • 2el amandelschaafsel
  • 1kl kokosolie
  • 1,5el + 3el honing
  • 2 limoenen
  • handvol blaadjes munt
  • 1 mango
  • 2 nectarines
  • 2 perziken
  • 2 pruimen
  • handvol kersen
  • Optioneel : burrata – griekse yoghurt – vanille-ijs
  • snuifje zout

Bereidingswijze

Begin met het maken van de pistache crumble.
Verhit een pan met de kokosolie en laat smelten.
Hak de pistachenoten grof en bak ze samen met het amandelschaafsel mooi goudbruin in de pan. Voeg ook een snuifje zout toe.
Haal van het vuur en laat afkoelen.

Voor de dressing, meng het sap van de 2 limoenen met 3el honing en fijngehakte munt.

>De pistache crumble & de dressing kan je makkelijk enkele uren op voorhand al maken.

Snij het fruit in dunne plakjes doe in een ruime kom en voeg alvast een klein beetje van de dressing. De rest van de dressing kan je gewoon mee op tafel zetten.
Serveer het fruit met de dressing, de crumble en burrata/griekse yoghurt/vanille-ijs.

Smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.