Tijd voor taart!!
Waarom?
Omdat ik nog 7 weken kan genieten van mijn leventje als twintiger …
Omdat het weekend is …
Omdat deze blog al bijna 2,5 jaar online staat en waarvan ik nog geen dag spijt heb … Omdat de zomervakantie officieel is begonnen …
Geen echte speciale gebeurtenissen maar toch goed genoeg om dit heerlijke taartje voor te schotelen. Er moet toch niet steeds iemand verjaren om taart te maken, of wel?
En nu de zomer weer volle bak is aangebroken, is het de ideale tijd om van die heerlijke fruittaarten/ cakes te bakken. Een gewoon simpele taart met banketbakkersroom afgewerkt met aardbeien, oh ja het water komt me al in de mond! Of een taart met perziken en bramen, op en top zomers!
Of wat dacht je van deze chocoladecake op basis van yoghurt, gevuld met een chocolade-mascarponecrème en afgewerkt met blauwe bessen, bramen en kersen. Enkel van die crème kan ik gemakkelijk een hele pot opeten.
De cake op zich is niet te zoet of te zwaar door de yoghurt die erin verwerkt is waardoor die perfect combineert met de rijkelijke crème. Werk af met wat zomerse bessen en je hebt echt een heerlijk taartje zonder al te veel werk of tijd erin te steken.
Ingrediënten Cake
- 300gr zelfrijzende bloem
- 125gr Boter
- 100gr suiker
- 350ml yoghurt
- 2 eieren
- 45gr cacaopoeder
Ingrediënten creme
- 100gr pure chocolade
- 100gr melk chocolade
- 250gr mascarpone
- 60gr suiker
- 150ml room
- 2el cacaopoeder
- Extra > bramen, kersen, blauwe bessen, …
Bereidingswijze cake
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier.
Smelt de boter, haal van het vuur en laat iets afkoelen.
Meng de bloem met het cacaopoeder.
Doe de suiker, yoghurt, eieren en de gesmolten boter in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop even los.
Voeg de bloem en cacao in porties toe en meng nog even kort tot een mooi stevig deeg.
Schep het deeg in de bakvorm en bak de cake ongeveer 60min in de oven. Check met een sateprikker of de binnenkant gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Bereidingswijze Creme
Smelt de chocolade au-bain marie. Eenmaal gesmolten laat de chocolade even afkoelen.
Klop ondertussen de mascarpone met het cacaopoeder los.
Doe de room en suiker in een andere mengkom en klop op tot slagroom (stevige pieken tot bijna boter is niet de bedoeling).
Giet de gesmolten chocolade bij het mengsel van mascarpone en cacaopoeder. Roer los.
Doe hierbij de opgeklopte room en meng nog even kort.
Snij de cake dwars open.
Leg de eerste helft van de cake op een bord en schep hierop +/- de helft van de creme gevolgd door de tweede helft van de cake en werk bovenop af met de resterende creme. Werk af met de bessen.