Bladerdeeg taart met ananas en kokos

Een snel makkelijk dessertje dan is deze Bladerdeeg taart met ananas en kokos ideaal. Heerlijk krokant bladerdeeg gevuld met een frangipane op basis van kokos en ananas.
Naar recept gaan

Deze makkelijke bladerdeeg taart met ananas en kokos neemt je even mee naar een exotische locatie. Iets wat we nu toch wel allemaal even kunnen gebruiken šŸ˜ƒ. Je hoeft er geen duur vliegtuigticket voor te kopen. Haal gewoon bladerdeeg in huis, een ananas en de ingrediĆ«nten voor de heerlijke kokos frangipane. Eenvoudig, weinig werk, snel klaar, geen hele resem aan ingrediĆ«nten … just keep it simple!

Een snel makkelijk dessertje dan is deze Bladerdeeg taart met ananas en kokos ideaal. Heerlijk krokant bladerdeeg gevuld met een frangipane op basis van kokos en ananas.

Hoe maken we deze Bladerdeeg taart met ananas en kokos?

Begin alvast met de schil en de harde kern van de ananas te verwijderen. Snij in plakjes. Leg dit even opzij.

Voor de kokos frangipane gaan we alvast kokospoeder, poedersuiker en zeste van limoen (of citroen) mengen. Voeg hier blokjes zachte boter aan toe en mix tot je kruimels krijgt. Doe er vervolgens de eitjes bij en mix opnieuw tot alles mooi gemengd is. De textuur is vrij dik en korrelig. Als laatste voeg je de vanille puddingpoeder toe en mix nog even. De frangipane is nog steeds vrij stevig en misschien korrelig maar dat is okƩ.

Leg bladerdeeg in een taartvorm samen met het bijgeleverde bakpapier. Door het bakpapier te laten zitten, ga je de taart makkelijk kunnen ontvormen. Duw het deeg ietwat in de vorm maar dit hoeft niet perfecte zijn. Het overhangende deeg gaan we ook niet verwijderen, deze gaan we na het vullen gewoon naar binnenplooien.

Verdeel de frangipane over de bodem van het deeg en verdeel er ook de plakjes ananas over. Vouw het overhangende deeg naar binnen en eventueel kan je de randjes nog inwrijven met wat losgeklopt ei.
Bak de taart mooi gaar en goudbruin voor zo’n 30min in de oven.

Als de bladerdeeg taart mooi gebakken is, laat ietwat afkoelen. Ik vind ze op haar lekkerste als ze nog wat lauw is.

Een snel makkelijk dessertje dan is deze Bladerdeeg taart met ananas en kokos ideaal. Heerlijk krokant bladerdeeg gevuld met een frangipane op basis van kokos en ananas.

Bladerdeeg taart met ananas en kokos

Een snel makkelijk dessertje dan is deze Bladerdeeg taart met ananas en kokos ideaal. Heerlijk krokant bladerdeeg gevuld met een frangipane op basis van kokos en anans.
Porties 6

Equipment

 • 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediƫnten
  

 • 1/2 ananas
 • 100 gr kokospoeder
 • 100 gr poedersuiker
 • 1 tl zeste van limoen (of citroen)
 • 100 gr boter (op kamertemperatuur)
 • 2 eieren
 • 1 zakje vanille puddingpoeder (=50gr)
 • 1 vel bladerdeeg

Instructies
 

 • Verwijder de schil van de ananas. Verwijder ook de harde kern.
  Snij de ananas in plakjes.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Doe kokospoeder, poedersuiker en zeste van limoen in een mengkom. Roer dit al even los.
  Voeg de zachte boter in blokjes toe en mix tot je kruimels krijgt. Doe er de eieren bij en mix los voor zo'n minuutje. Het is normaal dat dit een vrij kruimelige massa is. Als laatste voeg je de puddingpoeder bij en mix nog een minuutje. Je frangipane is nu klaar.
 • Leg het bladerdeeg in een taartvorm. Leg deze met het bijgeleverde bakpapier in de vorm zo kan je de de taart makkelijk ontvormen. Duw het deeg in de vorm maar dit hoeft niet perfect te zijn. Het overhangende deeg doen we niet we weg die vouwen we na het vullen gewoon naar binnen.
 • Schep de frangipane in de taartvorm. Zorg dat de bodem mooi egaal bedekt is. Verdeel er de plakjes ananas over en duw ietwat in de frangipane.
  Vouw het overlappende deeg ietwat naar binnen. Optioneel kan je de randjes inwrijven met wat losgeklopt ei.
 • Bak de taart mooi goudbruin en gaar voor zo'n 30min.
  Haal uit de oven en laat afkoelen. Persoonlijk vind ik de taart het lekkerste als ie nog wat lauw is.
  Smakelijk

1 thought on “Bladerdeeg taart met ananas en kokos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.