Deze makkelijke bladerdeeg taart met ananas en kokos neemt je even mee naar een exotische locatie. Iets wat we nu toch wel allemaal even kunnen gebruiken 😃. Je hoeft er geen duur vliegtuigticket voor te kopen. Haal gewoon bladerdeeg in huis, een ananas en de ingrediënten voor de heerlijke kokos frangipane. Eenvoudig, weinig werk, snel klaar, geen hele resem aan ingrediënten … just keep it simple!
Hoe maken we deze Bladerdeeg taart met ananas en kokos?
Begin alvast met de schil en de harde kern van de ananas te verwijderen. Snij in plakjes. Leg dit even opzij.
Voor de kokos frangipane gaan we alvast kokospoeder, poedersuiker en zeste van limoen (of citroen) mengen. Voeg hier blokjes zachte boter aan toe en mix tot je kruimels krijgt. Doe er vervolgens de eitjes bij en mix opnieuw tot alles mooi gemengd is. De textuur is vrij dik en korrelig. Als laatste voeg je de vanille puddingpoeder toe en mix nog even. De frangipane is nog steeds vrij stevig en misschien korrelig maar dat is oké.
Leg bladerdeeg in een taartvorm samen met het bijgeleverde bakpapier. Door het bakpapier te laten zitten, ga je de taart makkelijk kunnen ontvormen. Duw het deeg ietwat in de vorm maar dit hoeft niet perfecte zijn. Het overhangende deeg gaan we ook niet verwijderen, deze gaan we na het vullen gewoon naar binnenplooien.
Verdeel de frangipane over de bodem van het deeg en verdeel er ook de plakjes ananas over. Vouw het overhangende deeg naar binnen en eventueel kan je de randjes nog inwrijven met wat losgeklopt ei.
Bak de taart mooi gaar en goudbruin voor zo’n 30min in de oven.
Als de bladerdeeg taart mooi gebakken is, laat ietwat afkoelen. Ik vind ze op haar lekkerste als ze nog wat lauw is.
Bladerdeeg taart met ananas en kokos
Equipment
- 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)
Ingrediënten
- 1/2 ananas
- 100 gr kokospoeder
- 100 gr poedersuiker
- 1 tl zeste van limoen (of citroen)
- 100 gr boter (op kamertemperatuur)
- 2 eieren
- 1 zakje vanille puddingpoeder (=50gr)
- 1 vel bladerdeeg
Instructies
- Verwijder de schil van de ananas. Verwijder ook de harde kern.Snij de ananas in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe kokospoeder, poedersuiker en zeste van limoen in een mengkom. Roer dit al even los.Voeg de zachte boter in blokjes toe en mix tot je kruimels krijgt. Doe er de eieren bij en mix los voor zo'n minuutje. Het is normaal dat dit een vrij kruimelige massa is. Als laatste voeg je de puddingpoeder bij en mix nog een minuutje. Je frangipane is nu klaar.
- Leg het bladerdeeg in een taartvorm. Leg deze met het bijgeleverde bakpapier in de vorm zo kan je de de taart makkelijk ontvormen. Duw het deeg in de vorm maar dit hoeft niet perfect te zijn. Het overhangende deeg doen we niet we weg die vouwen we na het vullen gewoon naar binnen.
- Schep de frangipane in de taartvorm. Zorg dat de bodem mooi egaal bedekt is. Verdeel er de plakjes ananas over en duw ietwat in de frangipane. Vouw het overlappende deeg ietwat naar binnen. Optioneel kan je de randjes inwrijven met wat losgeklopt ei.
- Bak de taart mooi goudbruin en gaar voor zo'n 30min.Haal uit de oven en laat afkoelen. Persoonlijk vind ik de taart het lekkerste als ie nog wat lauw is. Smakelijk
Heel lekkere combinatie en weinig werk!