Confituur van rabarber, aardbeien en vanille

Confituur van rabarber aardbei vanille

Dit stond al lang op mijn “to-cook lijstje” … zelf confituur maken. Omdat we momenteel volop in het seizoen zijn van aardbeien en rabarber, ben ik hiermee aan de slag gegaan. Het resultaat was meer dan geslaagd …rabarber en aardbeien zijn samen een perfecte match en dat samen met de vanille is geresulteerd in een hemelse confituur.

Confituur van rabarber aardbei vanille
Voor deze confituur heb ik gebruik gemaakt van Pec Plus (van Imperial). Als je hiervan 1 zakje gebruikt bij 1kg vers fruit dan hoef je maar 500gr suiker nog toe te voegen.
Je kan Pec Plus ook weglaten, voeg dan voor 1kg vers fruit 1kg confituursuiker toe.

Confituur met rabarber aardbei vanille

Ingrediënten

  • 500gr verse aardbeien
  • 500gr rabarber
  • 2 vanillepeulen
  • 1 zakje pec plus
  • 500gr confituursuiker

Bereidingswijze

Was de aardbeien en rabarber.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in de helft.
Probeer de rabarber de schillen en snij in stukjes van ongeveer 2cm.
Doe het fruit in een kookpot.
Snij de vanillepeulen in de helft, schraap het merg uit. Doe het merg en de de vanillepeulen bij het fruit.
Meng de Pec plus onder het fruit.

Confituur met rabarber aardbei vanille
Doe de aardbeien, rabarber en vanillepeulen in een kookpot

Breng het fruit rustig aan de kook met deksel op de pot.
Laat het fruit ongeveer 15min-20min zachtjes sudderen. Roer regelmatig in de kookpot.

Confituur met rabarber aardbei vanille
Laat het fruit zachtjes sudderen

Als het fruit zacht gekookt is (er mogen wel nog stukjes zichtbaar zijn), haal dan de kookpot van het vuur. Voeg de confituursuiker toe en meng goed.
Zet de kookpot terug op het vuur en breng aan de kook. Laat het geheel nog ongeveer 4 a 5min koken.
Verwijder de vanillepeulen en verdeel de confituur over de glazen potjes. Sluit de potjes direct en laat omgedraaid afkoelen. Opgepast > de potjes zijn heet !

Confituur met rabarber aardbei vanille
Vul de potjes

Nog enkele tips bij het maken van confituur :
* Gebruik confituurpotjes met een schroefdeksel. Ik heb gebruik gemaakt van 2 soorten potten nl. potjes met schroefdeksel en weckpotten om te kunnen testen. Na 5min is de weckpot beginnen lekken dus mijn voorkeur gaat dus uit naar potjes met schroefdeksel.
* Steriliseer de potjes door ze even te koken in heet water of zet ze in de vaatwasser op een heet programma. Laat ze dan omgekeerd uitlekken op een theedoek.

Confituur van rabarber aardbei vanille
Confituur van rabarber aardbei vanille

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.