Een stukje stokbrood met daarop een beetje kruidenboter, een sneetje mozzarella en dat laten smelten op de BBQ … Yummy !! Dat samen met een mini-kipsate als hapje bij een BBQ om de eerste honger te stillen en de avond goed in te zetten.
Ingrediënten Kruidenboter
- 250gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- Peterselie
- Peperen zout
Ingrediënten Bruschetta ( 4 personen)
- 1 stokbrood of afbakbrood
- 1 bol mozzarella
- Kruidenboter
Ingrediënten Mini-kipsate (4 personen)
- 2 kipfilets
- 2el graanmosterd
- 1el honing
- 1el citroensap
- 1el olijfolie
- Peper en zout
- Extra > satestokjes
Bereidingswijze Kruidenboter
Hak de sjalot, look en peterselie fijn.
Doe de boter in de mengkom van je keukenmachine en voeg hierbij de fijngehakte sjalot, look en peterselie toe.
Laat de keukenmachine/mixer de boter goed mengen
Schep de kruidenboter op een ruime vel huishoudfolie en rol op in de folie.
Leg de boter in de koelkast zodat deze kan uitharden.
Bereidingswijze Bruschetta’s
Als je gebruik maakt van afbakbrood, bak deze dan eerst af en laat afkoelen.
Snij het stokbrood in dunne schijfjes.
Besmeer ze met de kruidenboter en leg hierop een dun schijfje mozzarella.
Bak de bruschettas enkele minuten op de BBQ. Hou deze goed in de gaten omdat de onderkant vlug zwart wordt.
Bereidingswijze Kipsate
Snij de kipfilets in kleine blokjes.
Maak met de overige ingrediënten de marinade. Meng alles goed.
Leg hierin de blokjes kip en laat enkele uren marineren.
Rijg net voor het bakken enkele stukjes kip op een satestokjes.
Leg de kipsates op de bbq en laat bakken tot ze gaar zijn. Draai ze regelmatig om.
Tip voor de kipsate : maak de marinade al in de ochtend en laat de kip hierin marineren
Laat het smaken!