Cheesecake brownies met frambozen

Cheesecake brownies met frambozen

Cheesecake brownies met frambozen … oh mensen het kan echt niet beter worden dan dit. Twee hemelse toetjes die één worden, dat kan alleen maar hemels proeven, en dat is zeker het geval. Een rijkelijke caloriebom dat wel ja, maar af en toe eens goed zondigen kan toch zo’n deugd doen! En mijn motto is nog steeds  “als je zondigt, zondig dan goed”. Wie deelt nog deze mening? 😁

Cheesecake brownies met frambozen

Op de foto kan je het misschien niet goed zien,
maar in de brownie zit dus een laagje cheesecake met frambozen verstopt.
En die frambozen geven dit dessertje een frisse smaak in combinatie met de machtige brownie. En natuurlijk de combi chocolade en frambozen is sowieso al een topper!

Cheesecake brownies met frambozen

Ingrediënten

  • 60gr patisseriebloem + 3el
  • 1tl bakpoeder
  • 80gr cacaopoeder
  • 200gr pure chocolade
  • 250gr boter
  • 5 eieren
  • 300gr suiker + 70gr
  • 225gr roomkaas
  • 150gr frambozen*
  • vanille essence
  • zout

*je kan ook diepvries frambozen gebruiken maar laat ze dan volledig ontdooien

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakvorm/muffinvorm met bakpapier.

Begin met het mengsel van de cheesecake.
Plet de frambozen en zet even opzij.
Meng (met de hand of keukenmachine) de roomkaas met 1 ei, 70gr suiker, 3el bloem,
de geplette frambozen, vanille essence en een snuifje zout.
Zet dit cheesecake mengsel even opzij.

Maak het nu deeg voor de brownies.
Smelt de boter en de chocolaatje op een zacht vuurtje (of je kan dit ook au bain marie doen).
Meng 60gr bloem met bakpoeder, cacaopoeder en een snuifje zout. Zet even opzij.
Doe ondertussen de 4 eieren in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop luchtig.
Voeg 300gr suiker toe en mix tot een bleek schuimig mengsel.
Giet hierbij de gesmolten chocolade en boter.
Meng kort en voeg dan het mengsel van bloem-bakpoeder-cacaopoeder toe.
Meng nog even kort.
Giet 2/3 van brownie deeg in de bakvorm.
Schep hierover het cheesecake mengsel gevolgd door het overige brownie deeg.
Bak de cheesecake brownie ongeveer 50min in de oven.
Check met een sateprikker of de brownie gaar is. (Een brownie mag sowieso nog ietwat smeuïg zijn binnenin)
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te serveren.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.