Vegetarisch eten is meer dan enkel sla met rauwe groenten of tofu, je kan hier echt veel meer uithalen. Nu met de actie “dagen zonder vlees” wordt dit extra in de verf gezet met heel wat tips, tricks en inspiratie. Zelf doe ik niet voor 100% mee, toch vind ik van mezelf dat ik aardig op weg ben. Met een ware “carnivoor” dat hier thuis rondloopt is het soms een gepuzzel maar toch makkelijk haalbaar met gerechtjes zoals deze.
Dit is een leuk en lekker alternatief voor doodgewone puree met groentjes, aardappelen vervangen we door knolselder en de groentjes roosteren we met honing en balsamicoazijn in de oven.
Zelf heb ik genoeg met de puree en de geroosterde groenten, voor mijn vriend bak ik nog een stuk vlees en iedereen is gelukkig. WIN WIN WIN
Ingrediënten knolselderpuree
- 1 knolselder
- 2 teentjes look
- 200ml melk
- 200ml groentebouillon
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten geroosterde groenten
- 450gr wortelen
- 1 ui
- 225gr champignons
- 2el balsamicoazijn
- 1el honing
- 1kl fijngehakte tijm
- 1kl fijngehakte rozemarijn
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de worden en snij in blokjes.
Pel de ui en hak grof.
Snij de champignons on kwartjes.
Doe de groenten in een ovenschaal, overgiet royaal met olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster de groenten alvast 30min in de oven. Hussel tijdens het bakken een paar keer door de groenten.
Ondertussen kan je de knolselder schillen en in blokjes snijden.
Pel de look en hak fijn.
Verhit een stoofpot/kookpot met een scheut olijfolie en bak hierin de look kort aan (laat niet bruin worden).
Voeg de blokjes knolselder toe en laat 2min meebakken.
Giet dan de bouillon en melk hierbij en breng aan de kook.
Laat zachtjes sudderen tot de knolselder gaar is (ongeveer 20 a 25min).
Meng dan de balsamicoazijn samen met de honing, tijm en rozemarijn en giet over de groentjes in de oven. Hussel even door en bak de groentjes nog ongeveer 10 a 15min tot ze lekker beetgaar zijn.
Als de knolselder gaar is, mix tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de puree met de geroosterde groenten.
Eventueel kan je hier nog een stukje vlees bij serveren.
Smakelijk