Bavarois taart met witte chocolade en bessen

Lekker makkelijk recept voor Bavarois taart met witte chocolade en bessen, een frisse lichte taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een enorm simpele taart die super snel klaar is. De bodem bestaat uit speculaas koekjes daarop komt een heerlijke room met bessen en witte chocolade.

Bavarois taart met witte chocolade en bessen, een frisse lichte taart waar toch echt de zomer van afspat. Je kan bavarois een echte klassieker noemen. Een typisch Frans dessert op basis van room en vaak ook vruchten. Een makkelijk dessertje waar je geen oven voor nodig hebt, ideaal dus voor tijdens de zomer. Veel ingrediënten heb je ook niet nodig. Room is de basis die we we gaan “zoeten” met witte chocolade. Dat in combinatie met bessen is gewoon hemels. Oh ja en de bodem is gemaakt van speculaas koekjes, dat maakt het nog wat lekkerder.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met bessen? Check dan zeker ook deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Bavarois taart met witte chocolade en bessen, een frisse lichte taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een enorm simpele taart die super snel klaar is. De bodem bestaat uit speculaas koekjes daarop komt een heerlijke room met bessen en witte chocolade.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bavarois taart met witte chocolade en bessen?

  • Speculaas of je kan hier ook andere droge koekjes gebruiken.
  • Boter
  • Bessen mix : diepvries of vers.
  • Vanillesuiker & gewone witte suiker
  • Gelatine
  • Witte chocolade
  • Room
  • Vanille extract

Hoe maak je deze Bavarois taart met witte chocolade en bessen?

Begin met de bessen. Doe deze in een kookpotje met een bodempje water. Laat dit zo’n 15 a 20min zachtjes sudderen tot moes. Haal dan door een zeef en vang het sap op. Giet het sap terug in het kookpotje samen met de vanillesuiker en suiker. Laat dit zo’n 10min inkoken, roer in het begin even. Ondertussen kan je de gelatine weken in koud water. Haal het potje van het vuur en voeg uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed en laat volledig afkoelen maar zorg dat dit lopend blijft.

Smelt ondertussen de boter en maal de speculaas fijn. Meng beide en schep op de bodem van een beklede springvorm. Stort hierop het koekjes mengsel, spreid mooi egaal uit. Zet in de koelkast.

Smet dan de witte chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen maar zorg dat dit lopend blijft. Vervolgens klop je de room stijf op samen met vanille extract. Giet er dan de gesmolten witte chocolade bij. Meng met een spatel doorheen de room. Giet er vervolgens het bessen mengsel bij en meng opnieuw met een spatel. Meng niet te lang om het lekker luchtig te houden.

Schep dan de bavarois op de speculaas bodem en spreid mooi egaal uit. Zet voor minstens 3 a 4h (mag ook langer) in de koelkast.

Vlak voor het serveren, werk je de taart af met verse bessen.

Lekker makkelijk recept voor Bavarois taart met witte chocolade en bessen, een frisse lichte taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een enorm simpele taart die super snel klaar is. De bodem bestaat uit speculaas koekjes daarop komt een heerlijke room met bessen en witte chocolade.
Lekker makkelijk recept voor Bavarois taart met witte chocolade en bessen, een frisse lichte taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een enorm simpele taart die super snel klaar is. De bodem bestaat uit speculaas koekjes daarop komt een heerlijke room met bessen en witte chocolade.

Bavarois taart met witte chocolade en bessen

Lekker makkelijk recept voor Bavarois taart met witte chocolade en bessen, een frisse lichte taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een enorm simpele taart die super snel klaar is. De bodem bestaat uit speculaas koekjes daarop komt een heerlijke room met bessen en witte chocolade.
Totale tijd 1 uur
Gang dessert
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 150 gr speculaas (of andere droge koekjes)
  • 80 gr boter
  • Verse bessen (om te decoreren)

Bavarois

  • 300 gr bessen (diepvries of vers)
  • 2 zakjes vanillesuiker (+/- 10gr per zakje)
  • 1 el suiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 100 gr witte chocolade
  • 450 gr slagroom
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de bessen (300gr).
    TIP! Begin hiermee omdat het bessen mengsel dient af te koelen.
    Doe de bessen in een kookpotje met een klein bodempje water. Zet op een middelhoog vuur en zet eventueel een deksel op het kookpotje. Laat zachtjes sudderen voor zo'n 15 a 20min tot deze bijna moes zijn. Roer af en toe.
    Haal vervolgens door een zeef om er de pitjes uit te halen. Vang het sap op.
    Giet het sap terug in het kookpotje en voeg er de vanillesuiker en suiker aan toe. Laat dit nu nog zo'n 10min zachtjes inkoken. Roer in het begin even om de suiker op te lossen.
    Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water.
    Haal na zo'n 10min het kookpotje van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe aan het bessensapje. Roer goed zodat deze kunnen oplossen.
    Laat dit mengsel nu afkoelen tot bijna kamertemperatuur. Maar zet niet in de koelkast want dan gaat de gelatine beginnen opstijven en dat willen we niet. Dit moet mooi lopend blijven. Roer er af en toe even in om het sneller te doen afkoelen. Of giet in een andere kom.
  • Ondertussen kan je de boter smelten voor de bodem en de speculaas fijnmalen.
    Doe de fijngemalen speculaas in een mengkom en giet er de gesmolten boter over. Meng goed tot een ietwat plakkerige massa.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier. Stort hierop het koekjes mengsel en duw goed aan zodat je een mooi egale bodem hebt. Zet dit alvast even in de koelkast.
  • Breek de witte chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur. Laat ietwat afkoelen maar zorg dat dit lopend blijft.
  • Giet de room in een ruime mengkom samen met het vanille extract. Klop deze stijf op. Klop ook niet te lang dat je geen boter krijgt.
    Giet er dan de gesmolten witte chocolade bij en meng deze met een spatel doorheen de room. Schep goed onder maar ook niet te lang anders ga je er alle lucht uithalen.
    Als laatste giet je er het afgekoelde bessen-gelatine mengsel bij. Meng opnieuw met een spatel. Meng niet te lang.
    Giet dit mengsel bovenop de koekjes korst. Zet voor minstens 3 a 4h (mag ook langer) in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, verwijder de springvorm.
    Decoreer de taart met verse bessen.
    Smakelijk
Trefwoord bavarois, bessen, dessert, no bake, room, snel klaar, speculaas, witte chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.