Picknick brood

Lekker makkelijk recept voor Picknick brood, lekker origineel om mee te nemen voor bij de picknick of als lunch of brunch. Super simpel en snel om te maken. We vullen Turks brood met een salade van gerookte zalm, kruiden en groentjes
Naar recept gaan

Picknick brood, een leuk makkelijk en origineel recept om deze zomer zeker eens te maken. Trek je er de komende weken eens op uit met de fiets of ga je naar een leuk plekje met de trein/bus/auto? Awel, dan moet je dit heerlijk gevuld Turkse brood maken en meenemen. Of je kan het natuurlijk ook maken voor bij een zomerse lunch of brunch. Het brood wordt gevuld met een frisse salade met roomkaas, gerookte zalm, kruiden en groentjes. Fris, licht en gewoon super lekker!

TIP! Ik gebruikte hier een groot Turks brood. Maar je kan de salade ook gebruiken om boterhammen, broodjes of sandwiches te beleggen.
TIP! Je kan de gerookte zalm ook weglaten of vervangen door kip

Nog meer lekkere salade receptjes? Check dan zeker ook deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Picknick brood, lekker origineel om mee te nemen voor bij de picknick of als lunch of brunch. Super simpel en snel om te maken. We vullen Turks brood met een salade van gerookte zalm, kruiden en groentjes
Lekker makkelijk recept voor Picknick brood, lekker origineel om mee te nemen voor bij de picknick of als lunch of brunch. Super simpel en snel om te maken. We vullen Turks brood met een salade van gerookte zalm, kruiden en groentjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor dit Picknick brood?

  • Roomkaas
  • Griekse yoghurt
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Dille
  • Sjalot
  • Komkommer
  • Radijzen
  • Paprika
  • Gerookte zalm : je kan dit ook weglaten of stukjes kip toevoegen
  • Rucola
  • Turks brood : je kan de salade ook gebruiken om tussen boterhammen, broodjes of sandwiches te smeren.

Hoe maak je dit Picknick brood?

Gebruik je een afbak Turks brood, bak dit dan eerst zodat dit volledig kan afkoelen.

Doe vervolgens de roomkaas en Griekse yoghurt in een mengkom. Roer dit los. Voeg er fijngehakte peterselie, bieslook en dille aan toe. Meng goed en zet dan even opzij.

Ondertussen even wat snijwerk voor de groentjes. Snij deze zo fijn mogelijk dat is aangenamer in deze salade. Pel de sjalot en hak fijn. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij in kleine blokjes. Snij de radijsjes en paprika in fijne blokjes. Als laatste snij je de gerookte zalm in kleine reepjes. Voeg toe aan de kom met het roomkaas-yoghurt mengsel. Meng goed.

Je kan het Turks brood meteen gaan vullen met de salade of dek goed af en zet in de koelkast voor een paar uur. Zo zal de salade nog meer smaak krijgen.

Snij het Turks brood dwars doormidden zodat je 2 helften krijgt. Verdeel de salade over de onderste helft en strooi er wat rucola over. Sluit met de bovenste helft van het brood.

Neem je het brood mee op picknick dan kan je deze het beste al op voorhand in stukken snijden en zo individueel inpakken.

Lekker makkelijk recept voor Picknick brood, lekker origineel om mee te nemen voor bij de picknick of als lunch of brunch. Super simpel en snel om te maken. We vullen Turks brood met een salade van gerookte zalm, kruiden en groentjes
Lekker makkelijk recept voor Picknick brood, lekker origineel om mee te nemen voor bij de picknick of als lunch of brunch. Super simpel en snel om te maken. We vullen Turks brood met een salade van gerookte zalm, kruiden en groentjes
Lekker makkelijk recept voor Picknick brood, lekker origineel om mee te nemen voor bij de picknick of als lunch of brunch. Super simpel en snel om te maken. We vullen Turks brood met een salade van gerookte zalm, kruiden en groentjes

Picknick brood

Lekker makkelijk recept voor Picknick brood, lekker origineel om mee te nemen voor bij de picknick of als lunch of brunch. Super simpel en snel om te maken. We vullen Turks brood met een salade van gerookte zalm, kruiden en groentjes
Totale tijd 25 minuten
Gang brunch, lunch, picknick
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 175 gr roomkaas
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 el dille (fijngehakt)
  • 1 kleine sjalot
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr radijzen
  • 1/2 Paprika
  • 150 gr gerookte zalm
  • Rucola
  • Turks brood (*)

Instructies
 

  • Gebruik je een afbak Turks brood, bak deze dan eerst zodat deze kan afkoelen.
  • Begin met de roomkaas los te roeren met de griekse yoghurt.
    Doe er de peterselie, bieslook en dille bij en meng nog even goed.
  • Dan gaan we de groentjes fijnsnijden. Probeer deze echt fijn te snijden.
    Pel de sjalot en hak fijn.
    Verwijder de zaadlijsten van de komkommer. Snij vervolgens fijn
    Hak de radijsjes fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak fijn
    Snij de gerookte zalm in kleine stukjes
    Voeg alles toe aan het roomkaas-yoghurt mengsel.
    Meng goed.
    Proef en breng verder op smaak met wat peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.
    TIP! Je kan de vulling al makkelijk enkele uren van te voren maken en goed afdekken om zo in de koelkast te bewaren. De salade zal zo nog meer smaak krijgen.
  • Snij het brood open zodat je 2 helften krijgt. Smeer de onderkant in met de salade. Dit mag een royale laag zijn.
    Strooi hierover wat rucola en leg het bovenste gedeelte erop.
    Neem je het mee op picknick dan kan je het best al in stukken snijden en zo goed verpakken
    Smakelijk

Notities

(*) Kan je in de supermarkt vinden om af te bakken
Trefwoord brunch, gerookte zalm, lunch, picknick, roomkaas, snel klaar, turks brood, zalm, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.