Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Speculaas petit fours, simpel snelle kleine taartjes om mee uit te pakken. De bodem bestaat uit zachte speculaas met daarop een luchtige mascarpone room afgewerkt met verse bessen. Simpel en klaar in amper 15min perfect voor Paasontbijt of Paasbrunch.

Speculaas petit fours

Lekker makkelijk recept voor Speculaas petit fours, simpel snelle kleine taartjes om mee uit te pakken. De bodem bestaat uit zachte speculaas met daarop een luchtige mascarpone room afgewerkt met verse bessen. Simpel en klaar in amper 15min perfect voor Paasontbijt of Paasbrunch.
Totale tijd 15 minuten
Gang dessert, voor bij de koffie
Porties 6

Equipment

  • 1 rond uitsteekvormpje (+/- 5cm)
  • Spuitzak met spuitmondje

Ingrediënten
  

  • 250 gr mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 175 ml slagroom
  • 1 portie zachte speculaas (gekocht of zelfgemaakt) (*)
  • 2 el Speculaaspasta
  • Mix van bessen

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de mascarpone room.
    Doe hiervoor de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom.
    Mix dit los tot een gladde massa. Giet er de room bij en klop op tot een luchtige mousse.
    Doe de mousse in een spuitzak met spuitmondje. Leg even in de koelkast.
  • Steek dan rondjes uit in de speculaas. Met een beetje kracht gaat dit makkelijk.
  • Smelt speculaaspasta au bain-marie.
  • Leg de speculaas rondjes op een bord, spuit er toefjes van de mascarpone room op. Giet er wat van de gesmolten speculaaspasta over. Werk af met verse bessen.
    Serveer direct.
  • TIP! Je kan de mascarpone room makkelijk al enkele uren. van te voren maken. De toefjes op de speculaas spuiten, doe je best vlak voor het serveren.

Notities

(*) Je kan makkelijk zelf zachte speculaas maken, zie recept  of check bij je lokale bakker. Ik haal mijn zachte speculaas bij Heyns Speculaas in Herentals. 
Trefwoord bessen, dessert, klaar in 15min, mascarpone, snel klaar, speculaas, voor bij de koffie, zonder oven