Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Gevuld bladerdeeg met marsepein en kriekjes, een simpele zelfgemaakte koffiekoek. Krokant bladerdeeg gevuld met een frangipane gemaakt van marsepein en kriekjes. Snel en makkelijk om te maken, klaar in amper 30min. Leuk om te serveren tijdens het ontbijt, brunch of als tussendoortje

Gevuld bladerdeeg met marsepein en kriekjes

Lekker makkelijk recept voor Gevuld bladerdeeg met marsepein en kriekjes, een simpele zelfgemaakte koffiekoek. Krokant bladerdeeg gevuld met een frangipane gemaakt van marsepein en kriekjes. Snel en makkelijk om te maken, klaar in amper 30min. Leuk om te serveren tijdens het ontbijt, brunch of als tussendoortje
Gang brunch, dessert, gebak, Ontbijt
Porties 6

Ingrediënten
  

  • kriekjes (*)
  • 100 gr marsepein
  • 50 gr boter (zacht)
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • amandel extract
  • 6 plakjes bladerdeeg (**)
  • 1 ei losgeklopt

Instructies
 

  • (*)
    TIP! Wil je de gebakjes net zoals mij vullen met kriekjes. Dan ga je deze eerst moeten maken, meer bepaald moeten binden en dan laten afkoelen.
    Dit kan je trouwens de dag van tevoren al maken. Of misschien heb je wel restjes
    Hoe ik de kriekjes maak en bind, kan je hier vinden
  • Vervolgens gaan we de marsepein vulling maken.
    Doe de marsepein in kleine blokjes in een blender en mix kort tot ietwat fijnere kruimels.
    Doe de boter, marsepein kruimels, suiker, vanille suiker en enkele druppels amandel extract in een mengkom. Mix dit los. Perfect glad krijg je dit niet door de marsepein.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat.
    Verdeel de marsepein vulling diagonaal over de plakjes bladerdeeg. Verdeel hierover ook wat van de kriekjes. Gebruik niet te veel.
    Vouw nu één van de punten van het bladerdeeg over de vulling. De andere punt wrijf je eerst wat in met losgeklopt ei en vouw deze dan ook over de vulling. Wrijf nog goed in met losgeklopt ei
  • Bak voor zo'n 25min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Haal uit de oven en laat afkoelen. Ze zijn op hun lekkerst als ze nog een beetje lauw zijn maar ook koud zijn ze super lekker

Notities

(*) Ik maakte deze gebakjes met kriekjes. Je zou eventueel ook confituur kunnen gebruiken. 
(**) ik gebruik hier kleine individuele plakjes bladerdeeg. Die kan je o.a. bij AH en Delhaize in de diepvries vinden. Je kan ook 1 of 2 grote vellen bladerdeeg gebruiken en deze in vierkantjes of rondjes snijden. Gebruik je ze uit de diepvries, laat ze dan wel tijdig ontdooien. 
Trefwoord bladerdeeg, brunch, frangipane, gebak, kriekjes, marsepein, ontbijt, snel klaar, weinig werk