Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg soesjes, heel simpel en snel om te maken in amper 30min. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met mascarpone crème, bessen, banaan, karamel ... Een origineel ideetje om te serveren met Pasen tijdens de Paasbrunch

Bladerdeeg soesjes

Lekker makkelijk recept voor Bladerdeeg soesjes, heel simpel en snel om te maken in amper 30min. Lekker krokant bladerdeeg gevuld met mascarpone crème, bessen, banaan, karamel ... Een origineel ideetje om te serveren met Pasen tijdens de Paasbrunch
Totale tijd 45 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 50 gr pure chocolade (mag ook met melk of witte chocolade)
  • dulce de leche of karamelsaus (*)
  • 1 banaan
  • 1 portie bessen (frambozen, aardbeien, blauwe bessen, ... )

Mascarpone crème

  • 175 gr mascarpone
  • 1 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 150 ml room

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol het bladerdeeg uit en steek rondjes uit. De rondjes mogen een diameter hebben van zo'n 5 a 7cm.
    Leg 2 rondjes op elkaar en leg zo op een bakplaat.
    Wrijf de bovenkant in met wat losgeklopt ei.
    Bak de rondjes mooi goudbruin voor zo'n 15min. Sommige zullen rare ronde vormen krijgen, dat is normaal.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de mascarpone crème.
    Doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème.
    Giet er de room bij en klop dit op tot een stevige crème. Dit mag zeker niet te lopend zijn.
    Zet even in de koelkast
  • Smelt de chocolade au bain marie.
    Snij ondertussen de bladerdeeg soesjes horizontaal doormidden zodat je 2 helftjes krijgt.
    De bovenste helft dip je bovenaan even in de chocolade. Zet dit even kort in de koelkast of diepvries zodat de chocolade mooi kan uitharden.
  • Nu kunnen we de soesjes gaan samenstellen. Ik heb 2 versies gemaakt.
    Versie 1 : Schep een beetje mascarpone crème op de onderkant van een bladerdeeg helftje. Schik hierop enkele besjes en leg hierop de andere bladerdeeg helft die je in de chocolade hebt gedipt.
    Versie 2 : Schep een beetje mascarpone crème op de onderkant van een bladerdeeg helftje. Leg hierop enkele dunne plakjes banaan en een klein schepje Dulce de Leche. Leg hierop de andere bladerdeeg helft die je in de chocolade hebt gedipt.
    Smakelijk

Notities

(*) Ik heb hier Dulce de leche gemaakt met een pot gecondenseerde melk (Lees hier hoe je Dulce de leche maakt, is totaal niet moeilijk). Je kan hier ook gewoon kant-en-klare karamelsaus gebruik. 
Trefwoord bessen, bladerdeeg, dessert, dulce de leche, gebak, mascarpone, paasbrunch, pasen, snel klaar, voor bij de koffie