Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Chocolade wafels, ideaal om te maken voor het ontbijt, brunch of tussendoortje. Heerlijke luchtige zachte wafels met stukjes chocolade en veel vanille in verwerkt. Heerlijk om te serveren met warme krieken en wat slagroom.

Chocolade wafels

Lekker makkelijk recept voor Chocolade wafels, ideaal om te maken voor het ontbijt, brunch of tussendoortje. Heerlijke luchtige zachte wafels met stukjes chocolade en veel vanille in verwerkt. Heerlijk om te serveren met warme krieken en wat slagroom.
Totale tijd 30 minuten
Gang brunch, dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 100 gr chocolade (*)
  • 250 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 2 el cacaopoeder
  • 120 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 60 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (1 zakje = +/- 10gr)
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 150 ml melk (op kamertemperatuur)

Instructies
 

  • Begin met de chocolade in kleine stukjes te snijden. Hak niet te fijn, je wilt deze stukjes nog wat proeven in de wafels. Zet even opzij.
    Meng de bloem met een snuifje bakpoeder en cacaopoeder. Zet even opzij.
  • Doe de zachte boter in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer) samen met de suiker, vanillesuiker en vanille extract. Mix dit op hoge snelheid tot een lichte romige massa voor zo'n 4min. Schraap af en toe de zijkanten los.
    Doe er dan één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid.
    Verlaag dan de snelheid van je mixer naar de laagste stand. Doe er dan afwisselend wat van het bloem-cacao mengsel en melk bij. Meng tot een mooi glad deeg en zet je mixer dan uit. De restjes bloem aan de zijkant meng je gewoon even met een spatel.
    Als laatste voeg je de stukjes chocolade toe en meng nog even kort met een spatel.
  • Verwarm je wafelijzer, vet een beetje in.
    Schep zo'n 2el van het deeg (per wafeltje) in het wafelijzer.
    Bak de wafeltjes mooi gaar.
    TIP! De wafeltjes zijn op hun lekkerste als ze pas gebakken zijn.
    Serveer met warme kriekjes (zie recept hier)

Notities

(*) Je kan hier enkel pure chocolade voor gebruiken, of enkel melk of een mix. Je kan zelf stukjes witte chocolade toevoegen. 
Trefwoord bakken, brunch, chocolade, dessert, krieken, ontbijt, snel klaar, tussendoortje, wafels