Ga terug
Deze makkelijke zomerse Pastasalade met pesto, ham en burrata is zowel ideaal als snelle doordeweekse maaltijd of als bijgerecht bij een barbecue. We maken de pesto extra romig door deze te mengen met mascarpone. Een super simpele salade met sperziebonen, rucola, romige burrata, gedroogde ham en aardbeien

Pastasalade met pesto, ham en burrata

Deze makkelijke zomerse Pastasalade met pesto, ham en burrata is zowel ideaal als snelle doordeweekse maaltijd of als bijgerecht bij een barbecue. We maken de pesto extra romig door deze te mengen met mascarpone. Een super simpele salade met sperziebonen, rucola, romige burrata, gedroogde ham en aardbeien
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 400 gr orzo (= risoni, griekse pasta, riso)
  • 400 gr sperziebonen
  • 120 gr groene pesto (*)
  • 120 gr mascarpone
  • 1/2 citroen
  • 2 handjes rucola
  • 300 gr aardbeien
  • 12 sneetjes gedroogde ham (ik gebruikte Ganda ham)
  • 2 bollen burrata
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de orzo te koken in licht gezouten water zoals vermeld op de verpakking.
    Giet dan af, spoel onder koud water en laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Kook ondertussen ook de sperziebonen beetgaar in lichtgezouten water. Reken hier op zo'n 8 a 10min. Proef er alvast eentje na 8min om te checken of ze gaar zijn of ze nog wat dienen te koken.
    Giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken en afkoelen
  • Wil je zelf de pesto maken, maak deze dan in een blendertje. Voeg op het laatste de mascarpone en het sap van een halve citroen. Mix tot gladde saus. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
    Gebruik je groene pesto uit een potje, meng deze dan in ruime mengkom met de mascarpone en het sap van halve citroen. Gebruik een ruime mengkom want dan kan je hier de rest van de salade aan toevoegen.
    Meng de afgekoelde pasta met de romige pestosaus. Voeg ook de afgekoelde sperziebonen en rucola toe. Meng nog even goed. Proef en breng nog verder op smaak met peper en zout.
    TIP! Je kan de salade tot hier al perfect op voorhand maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Werk de pasta af met gehalveerde aardbeien en stukjes gedroogde ham. Scheur de burrata in kleinere stukken en verdeel over de salade.
    Serveer

Notities

(*) Je kan hier gewoon een potje kant-en-klaar groene pesto voor gebruiken. Of maak deze zelf (zie recept)
Trefwoord aardbeien, bijgerecht, burrata, gedroogde ham, mascarpone, orzo, pasta, pastasalade, pesto, snel klaar, sperziebonen