Ga terug
Deze makkelijke Salade met chicken fingers heeft veel weg van een klassieke caesar salade. Een receptje met de lekkerste krokante kip, een eitje, groentjes, wat Parmezaanse kaas en een lekker sausje. Super simpel, snel klaar, gezond en heerlijk van smaak!

Salade met chicken fingers

Deze makkelijke Salade met chicken fingers heeft veel weg van een klassieke caesar salade. Een receptje met de lekkerste krokante kip, een eitje, groentjes, wat Parmezaanse kaas en een lekker sausje. Super simpel, snel klaar, gezond en heerlijk van smaak!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 eitjes
  • 1 kropsla (of Romeinse sla)
  • 1 handvol radijsjes
  • 1 kleine rode ui
  • 1 handvol Parmezaan schilfers
  • 1 portie Saus van de Big Mac Taco's (zie notities voor link)

Chicken fingers

  • 4 kipfilets
  • 120 gr bloem
  • 2 eieren
  • 200 gr panko
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • 1 tl oregano (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • TIP! Begin alvast met het maken van het Big Mac sausje. Des te langer dit kan staan des te meer smaak. De link kan je vinden bij de notities + eventueel 2 alternatieven met minder ingrediënten. Dit kan je dus makkelijk al enkele uren van tevoren maken.
  • Kook de eitjes voor zo'n 6min, ik hou ervan dat het eiwit mooi stevig is en het eigeel nog wat smeuig. Je kan ze ook gewoon hard koken. Na het koken, leg je de eitjes meteen in een kom met koud water.
    Was de kropsla
    Hak de radijsjes en rode ui fijn.
    TIP! Je kan dit allemaal al makkelijk van tevoren doen.
  • Voor de chicken fingers, begin je met de kipfilets in lange dunne repen te snijden.
    Neem dan 3 kommen. In de eerste kom doe je de bloem, in de tweede kluts je de eitjes los. In de derde kom meng je de panko met peper en zout en optioneel gerookt paprikapoeder en oregano.
    Verhit ondertussen een royale scheut olijfolie in een pan.
    Haal de reepjes kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei mengsel en als laatste door het panko mengsel. Leg meteen in de warme pan. Bak de chicken fingers mooi goudbruin langs alle kanten, zo'n 2 a 3min per kant. Je zal in porties moeten bakken aangezien niet alles in de pan zal passen of je moet met 2 pannen werken.
  • Wanneer de chicken fingers mooi goudbruin gebakken zijn, serveer dan direct met de sla, radijsjes, rode ui, de eitjes en het sausje.
    Smakelijk

Notities

(*) Omdat ik zo'n fan van was van het sausje dat ik maakte bij de Big Mac Taco's heb ik deze opnieuw gemaakt en deze geserveerd bij deze salade. Vind je dit nu te veel ingrediënten dan kan je ook gewoon zo'n 150gr yoghurt mengen met 2el mayonaise en 2el ketchup (= lichtere cocktailsaus). Of je kan de ketchup ook vervangen door 1el mosterd + 1tl honing, ook lekker met de kip. 
Trefwoord doordeweeks recept, eieren, gezond recept, kip, parmezaanse kaas, salade, snel klaar