Ga terug
Deze makkelijke Taco cups met gehakt zijn een leuk alternatief op de klassieke taco. We gebruiken hier bladerdeeg dat we gaan vullen met een lekker simpel mengsel op basis van gehakt, kaas en zure room. Even Bakken in de oven en je eenvoudige hapje is klaar. Lekker met guacamola en een tomaten salsa

Taco cups met gehakt

Deze makkelijke Taco cups met gehakt zijn een leuk alternatief op de klassieke taco. We gebruiken hier bladerdeeg dat we gaan vullen met een lekker simpel mengsel op basis van gehakt, kaas en zure room. Even Bakken in de oven en je eenvoudige hapje is klaar. Lekker met guacamola en een tomaten salsa
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder (**)
  • 1 snuifje komijnpoeder optioneel
  • 250 gr gehakt (*)
  • 1/2 tl oregano
  • 1 el zure room + nog wat extra om de kuipjes af te werken
  • 50 gr geraspte kaas (***)
  • 6 plakjes bladerdeeg (****)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tomaten salsa

  • 2 tomaten
  • 1/4 rode ui of 1/2 sjalot
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Voor het maken van de kuipjes, beginnen we eerst met de gehakt vulling.
    Pel de ui en hak fijn. Pel het teentje look en hak fijn.
    Verhit een ruime pan of stoofpot met wat olijfolie. Stoof hierin de ui eerst mooi aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de fijngehakte look, gerookt paprikapoeder en komijnpoeder bij, roer even en laat een minuutje zachtjes mee bakken.
    Doe er dan het gehakt bij samen met de oregano, peper en zout. Bak dit rul.
    Eenmaal het gehakt mooi gebakken is, voeg je de zure room toe. Laat dit zachtje smelten en roer goed.
    Haal dan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Roer zodat dit kan smelten.
    Laat ietwat afkoelen
    TIP! Je kan deze vulling makkelijk enkele uren op voorhand al maken.
  • Je kan ondertussen de tomaten salsa maken.
    TIP! Je kan deze ook al enkele uren op voorhand maken. Des te langer ie kan staan des te meer smaak
    Snij de tomaten in kleine blokjes
    Pel de rode ui en hak heel fijn.
    Meng de tomatenblokjes met de rode ui, fijngehakte peterselie, citroensap, een scheutje olijfolie, peper en zout. Meng goed.
    Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Leg de plakjes bladerdeeg in de muffin/cupcake vormpjes. De randjes mogen wat overhangen.
    Prik enkele gaatjes in de bodem van het deeg. Vul de kuipjes met het gehaktmengsel.
    Bak voor zo'n 14min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
    Haal uit de oven en haal de kuipjes voorzichtig uit de vorm. Gebruik hiervoor eventueel een mesje.
    Serveer direct met de tomatensalsa, wat zure room en eventueel guacamole (zie recept)
    Smakelijk

Notities

(*) Ik heb hiervan 6 cups gemaakt. Met het bladerdeeg en kaas vullen ze redelijk goed. Dus als je een hapjes avond organiseert dan zou ik eentje per persoon rekenen. Zijn het goede eters, dan verdubbel je dit recept. 
(**) ik heb hier kruiden aan toegevoegd die ik had in mijn kast en die vaak in de taco's worden gebruiken (gerookt paprikapoeder, komijn, oregano, peper ...). Kijk wat je in huis hebt en gebruik dit om het gehakt op smaak te brengen. Of in de supermarkt heb je tegenwoordig ook zakjes met taco kruiden, deze kan je hier ook perfect voor gebruiken
(***) de kaas mag wel wat afsmaken, dus kies hiervoor voor een belegen kaas of cheddar. Bij AH hebben ze een speciale Tex-Mex geraspte kaas (met o.a. cheddar)
(****) Ik gebruikte hier aparte kleine plakjes bladerdeeg (vierkant). Bij AH en Delhaize zitten deze in de diepvries. Je kan ook gewoon 1 vel bladerdeeg deeg gebruiken, deze in plakjes snijden. Het kan dan wel zijn dat je 2 vellen nodig hebt. Hou daar rekening mee
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, gehakt, guacamole, hapje, taco, zure room