Ga terug
Veelzijdigheid troef met deze Gehaktballetjes met paprika feta dip. Serveer deze als hapje of als hoofdgerecht met een pitabroodje. Een makkelijk en snel receptje bomvol smaak ideaal tijdens een zomerse dag.

Gehaktballetjes met paprika feta dip

Veelzijdigheid troef met deze Gehaktballetjes met paprika feta dip. Serveer deze als hapje of als hoofdgerecht met een pitabroodje. Een makkelijk en snel receptje bomvol smaak ideaal tijdens een zomerse dag.
Gang dip, hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1/2 komkommer
  • +/- 8 pitabroodjes
  • 1 portie tzatziki (optioneel)

Gehaktballetjes

  • 600 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 1 kleine rode ui (of sjalot)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 1 ei
  • 35 gr paneermeel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Paprika feta dip

  • 200 gr feta
  • 1 stuk geroosterde paprika (*)
  • 150 gr griekse yoghurt (of gewone yoghurt)

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes.
    Doe het gehakt in een mengkom samen met de fijngehakte look, rode ui, peterselie en zeste van citroen. Meng alvast even. Doe er het ei bij en meng opnieuw goed.
    Voeg paneermeel toe en meng goed. Laat dit zo'n 20min afgedekt opstijven in de koelkast.
  • Ondertussen kan je de paprika feta dip maken.
    Hiervoor verbrokkel je best eerst de feta en doe in een blender of hakmolentje.
    Voeg de geroosterde paprika toe.
    Mix dit alvast goed tot je een gladde ietwat dikke crème hebt. De feta dient echt glad te zijn, dus geen brokjes meer.
    Voeg dan de yoghurt toe en mix opnieuw tot een mooie gladde crème.
    Proef en breng eventueel op smaak met citroensap, peper of zout. Maar opgelet de feta zorgt al voor een zoute toets en de yoghurt voor een frisse toets.
    Bewaar de dip afgekoeld in de koelkast. Je kan de dip makkelijk al enkele uren op voorhand maken.
  • Rol kleine balletjes van het gehakt mengsel. Als je ze serveert als hapje is het wel leuk dat ze klein zijn.
    Verhit een ruime pan met olijfolie en bak de balletjes mooi goudbruin en gaar. Misschien zal je ze wel in porties moeten bakken.
    Ondertussen kan je de pitabroodjes opwarmen of bakken.
    Serveer de balletjes met de dip en de pitabroodjes. Serveer er optioneel ook wat (homemade) tzatziki bij

Notities

(*) Ik gebruikte hiervoor geroosterde paprika uit een bokaaltje. Deze is al ontveld en de meeste zaadjes zijn er al uit. Check dit best wel even.
De bokaaltjes die ik koop bevat meestal 3 a 4 paprika's. Ik gebruik hier slechts eentje omdat het toch al vrij krachtig is qua smaak. De rest kan je in een salade verwerken of in de soep, of in een omeletje.
 
Trefwoord feta, gehakt, gehaktballetjes, geroosterde paprika, hapje, hoofdgerecht