Dit receptje van Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella kan je eingelijk perfect vergelijken met een hartige strudel. Een gemakkelijk receptje dat ideaal is voor bij de paasbrunch maar kan ook perfect als doordeweekse maaltijd
7 a 8sneetjesgedroogde ham(Type Ganda ham, Serrano ham, ...)
1handvolgeroosterde pijnboompitten
1ei
1elParmezaanse kaas(fijngeraspt)
Instructies
Wil je zelf de pesto maken dan dien je dit eerst te doen. Zie hieronder bij de notities voor de link naar het recept.
Verwarm de oven voor op 180 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier
Rol het bladerdeeg open en leg alvast op de bakplaat. Dan hoef je later de gevouwde strudel niet meer te verplaatsen naar de bakplaat.
Maak inkepingen langs beide kanten van het deeg zodat je strookjes krijgt. Maak inkepingen om de 1,5cm.Smeer in het midden over de gehele lengte van het deeg (waar geen inkepingen zijn) de roomkaas.
Verdeel hierover zo'n 2 a 3el pesto
Beleg met dunne plakjes mozzarella
Verdeer er de zongedroogde tomaten over
Scheur de gedroogde ham in kleinere stukjes en verdeel deze ook over de kaas.
Strooi er wat pijnboompitten over en nog een beetje pesto.
Vouw nu, steeds afwisselend van kant, een strookje over het kaas-ham-pesto mengsel.
Wrijf het deeg in met losgeklopt ei en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.
Bak de strudel zo'n 25 a 30min mooi goudbruin in de ovenHaal uit de oven en serveer direct