Een frisse makkelijk te maken plattekaastaart met rode vruchten, een kwarktaart waar je eindeloos mee kan variëren. Deze versie is er eentje met een bodem van stroopwafel, frisse kwark of plattekaas met rode vruchten en madeleintjes als decoratie.
Doe de mix van rode vruchten in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.Laat zo'n 15 a 20min zachtje sudderen.Haal dan door een zeef en vang het sap op.
Beleg ondertussen de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.
Maal de stroopwafels in grove korrels.Smelt de boter en voeg toe aan de stroopwafel korrels.Schep dit in de springvorm, verdeel over de gehele bodem en duw goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
Laat de gelatine weken in koud water
Doe het opgevangen sap van de rode vruchten samen met de suiker en vanille essence terug in het kookpotje en breng zachtjes aan de kook.Als dit eenmaal kookt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed en laat ietwat afkoelen. Voeg dan de kwark toe en meng goed.
Klop de room lobbig op en spatel deze onder het bessen-kwark mengsel. Giet dit over de stroopwafel bodem en laat minstens 3h of langer opstijven.
Vlak voor het serveren, schik je de madeleines rond de kwarktaart. Ik sneed één kant van de madeleintjes wel wat bij zodat deze recht was en smeerde wat honing op deze kant zodat het cakeje makkelijker blijkt hangen/plakken.Decoreer nog met rode vruchten. Smakelijk
Notities
Ik gebruikte dit recept voor madeleintjes maar voegde geen koffie toe.