Ga terug

Aardbeientaart met vanillepudding

Een zomerse aardbeientaart gevuld met een snelle simpele banketbakkersroom. Een eenvoudige zomerse taart die je makkelijk en snel zelf kan maken.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Taartvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediƫnten
  

  • 1x taartdeeg gekocht of zelfgemaakt (*)
  • 1 bakje aardbeien

Banketbakkersroom

  • 500 ml melk
  • 6 eigelen
  • 90 gr suiker
  • 20 gr maizena
  • 15 gr patisseriebloem
  • 1 vanillestok
  • 2 el aardbeienconfituur optioneel

Instructies
 

  • Bak het taartdeeg zoals vermeld op de verpakking.
    Of gebruik mijn easy recept voor taartdeeg en bak deze mooi goudbruin.
    Laat de korst volledig afkoelen.
  • Voor de banketbakkersroom
    Doe de melk in een ruime kookpot. Snij de vanillestok overlangs door en schraap de zaadjes uit. Doe de zaadjes bij de melk en doe ook de vanillestok bij de melk. Breng zachtjes tot net aan het kookpunt (niet laten koken).
    Doe ondertussen de eigelen in een mengkom (van bijvoorbeeld je keukenmachine) en mix al even los.Doe hierbij de suiker en mix tot een bleke luchtige massa
    Voeg hierbij de maizena en bloem en meng nog even.Giet bij dit mengsel een beetje van de hete melk en laat even mengen.Doe dit mengsel bij de rest van de hete melk en roer nu heel goed op een zacht vuur tot een mooie dikke pudding.
    Haal de vanillestok uit de pudding. Giet de pudding in een ovenschaal en bedek meteen met keukenfolie. Zo zal er geen vel op de pudding komen. Zet de pudding in de koelkast om volledig te laten afkoelen.
  • Roer de vanillepudding goed los en meng er op het laatste optioneel wat aardbeienconfituur kort door. 1 a 2x roeren is oke.
    Vul de volledig afgekoelde korst met de vanillepudding.
    Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze of snij snij in kwartjes of doe een mix van beide zoals ik heb gedaan. Decoreer royaal de taart met aardbeien.
    Bewaar de taart koel
    Smakelijk

Notities

Zelfgemaakt taartdeeg > check dan zeker dit makkelijke receptje
Trefwoord aardbeien, banketbakkersroom, dessert, hartige taart, pudding, vanillepudding