Een luchtige biscuit met exotische toetsen van kokos & ananas met een heerlijke passievrucht curd als vulling & een mascarponecrème. Een ideale taart om met Pasen op tafel te zetten.
2 springvormen (+/- 20 cm) - Je kan dit ook met 1 grote springvorm maken
Spuitzak met spuitmondje
Paaseitjes (groot & klein - verschillende kleuren) om te versieren
Ingrediënten
Biscuit
240grzelfrijzende bloem
70grkokospoeder
170grsuiker
160mlkokosmelkuit blik
4eieren
200grverse ananas
1tlzeste van limoen
Passievrucht curd
4eigelen
100grsuiker
80mlpassievruchtsap +/- 6 a 7 passievruchten
50grmargarine/boter
2tllimoensap
Mascarponecrème
500grmascarpone
150mlroom
150gr poedersuiker
1tlvanille essence
1tlzeste van limoen (fijngeraspt)
Instructies
Voor de biscuit/cake
Beleg de bodem van twee springvormen met bakpapier. Bedek ook de zijkanten met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de ananas in kleine blokjes en zet even opzij.Meng de bloem met het kokospoeder en zet even opzij.Schud goed met het blik kokosmelk alvorens te openen. Doe de suiker, eieren en zeste van limoen in je mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop licht & luchtig voor zo'n 3 a 4 min. Voeg in delen afwisselend wat van het kokos-bloem mengsel & kokosmelk toe. Mix tot een mooi glad beslag. Voeg de stukjes ananas toe en meng dit nog even kort met een spatel.Verdeel het deeg over de bakvormen.Bak de cake/biscuit voor zo'n 30 a 35min in de oven. Check eerst met een satéstokje of de cake gaar is binnenin.Haal uit de oven en laat eerst zo'n 10min afkoelen. Ontvorm en laat verder volledig afkoelen op een rooster.TIP > Je kan de cake het best de dag voordien al bakken zodat ie goed stevig is.
Passievrucht curd
Doe de suiker, passievruchtsap en margarine/boter in een kookpotje en zet op een middelhoog vuurtje zodat de boter kan smelten en de suiker kan oplossen.Doe eigelen in een kom en klop even los.Giet wat van het warme passievrucht-boter-suiker mengsel bij de lopgeklopte eigelen. Meng even en voeg dit mengsel terug op het kookpotje op het vuur. Verwarm dit mengsel terug al roerend tot dit mengsel indikt, laat niet koken.Haal van het vuur, voeg het limoensap toe, meng nog even en laat ietwat afkoelen. Dek de curd af met plasticfolie (dit kan je best bovenop de curd leggen zodat er geen velletje opkomt.) Laat verder opstijven in de koelkast (zo'n 3 a 4h of best een nachtje)
Mascarpone crème
Doe de mascarpone, poedersuiker, vanille en zeste van limoen in een mengkom en klop even mooi los en luchtig.Voeg de room toe en klop mooi stevig op.
Voor de samenstelling
Snij eerst je cakes bovenaan mooi egaal bij zodat je een glad vlak hebt.Neem je eerste cake of eerste cake helft en leg op je serveerbordDoe nu ongeveer 4 grote scheppen van je mascarponecrème in een spuitzak met spuitmondje en spuit de crème rondom de rand. Dat randje zal ervoor zorgen dat je curd niet zal uitlopen.Smeer binnenin de curd. Je hoeft niet alle curd te gebruiken, de rest serveer je er gewoon apart bij.Leg hierop je tweede cake/helft en duw wat aan. Smeer nu heel de cake in met de mascarponecrème. Zet minstens 30min in de koelkast om op te stijven
Notities
Voor de koekjes, gebruikt ik dit basisrecept van zandkoekjes.