Chia parfait met crunchy appel

Chia parfait met crunchy appel

Say Chia?
Say what?
Nee het is geen Chai thee, wel Chia die ook wel eens bestempeld wordt als “superfood”. De zaadjes, die afkomstig zijn uit Mexico, zitten bomvol vitaminen, eiwitten, mineralen en antioxidanten. Om chia te kunnen eten moet je deze eerst weken (in melk bijvoorbeeld), na ongeveer 30min hebben de zaadjes al de melk opgenomen en ontstaat er een pudding.

Chia parfait met crunchy appel

Net zoals bij havermout, moet je chia juist op smaak brengen en combineren met yoghurt en vers fruit. De eerste keer dat ik chiapudding at, was het ook niet direct mijn “dada”. Met dit receptje, dat ik vond op één van mijn “favo” foodblogs nl. Green Kitchen Stories, heb ik chia een nieuwe kans gegeven.
De chiapudding wordt geserveerd met yoghurt en crunchy warme appel, dat is voor mij een sterrenmaaltijd als ontbijt … een goed begin dus van de dag. Zeker omwille van die hemelse geur van gebakken appel.

Chia parfait met crunchy appel

Chia parfait met crunchy appel

Ingrediënten 4 personen

  • 5el chiazaad
  • 240ml melk (halfvolle melk, amandelmelk, …)
  • 2 appels (in blokjes gesneden)
  • 1el kokosolie
  • 2el maple syrup of honing
  • 2el pompoenpitten
  • 2el zonnebloempitten
  • 2el hazelnoten
  • kaneel
  • gemberpoeder
  • magere yoghurt of griekse yoghurt
  • vanille essence

Bereidingswijze

De chiapudding kan je makkelijk de avond ervoor al vlug even maken. Het enige wat je hiervoor dient te doen is het chiazaad en melk in een kommetje doen, even mengen en in de koelkast zetten.
Je kan dit natuurlijk ook ‘s ochtends nog doen maar de chiazaadjes moeten minstens 30min weken in de melk.

Verhit de kokosolie en maple syrup/honing in een hoge pan of stoofpotje.
Doe hierin de blokjes appel, de pitten, hazelnoten, een snuifje kaneel en gemberpoeder. Bak ongeveer 10min tot de appel lekker zacht is geworden en de hazelnoten en pitten lekker crunchy.

Verdeel de chiapudding over 4 glaasjes, schep hierop 2 a 3el yoghurt en werk af met de crunchy appel.

Breakfast is served !
Have a nice day!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 thought on “Chia parfait met crunchy appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.