En we zetten het BBQ thema voort met een klassieker dat bij iedereen in de smaak zal vallen nl. een simpele steak met coleslaw en aardappel in de schil. Het leuke hieraan is, dat je alles al op voorhand kan voorbereiden zodat je tijdens je BBQ avondje gewoon kan genieten.
Tip > Als ik aardappel in de schil op de BBQ klaarmaak, dan kook ik de aardappelen al even op voorhand anders dienen deze te lang op de BBQ te liggen.
Ingrediënten (Coleslaw – 4 personen)
- 1 grote wortel
- 6 radijsjes
- 100gr witte kool (tip > koop reeds in de winkel geraspte witte kool)
- 100gr knolselder (tip > koop reeds in de winkel fijngesneden knolselder)
- 1/2 rode ui
- 1el mayonaise (zie recept voor zelfgemaakte)
- 3el zure room
- Citroensap
- Peper en zout
Ingrediënten (Aardappel in de schil – 4 personen)
- 4 grote aardappelen
- 125gr zure room
- Peterselie en bieslook
- Citroensap
- Peper en zout
Ingrediënten (steak – 4 personen)
- 4 steaks
- Kruidenboter (zie recept)
- Peper en zout
Bereidingswijze Coleslaw
Schil de wortel en rasp fijn.
Was de radijsjes en snij fijn.
Pel de rode ui en hak fijn.
Rasp de witte kool en knolselder fijn.
Doe de fijngeraspte groentes in een ruime mengkom. Voeg hierbij de zure room en mayonaise.
Kruid naar smaak met citroensap, peper en zout.
Meng goed en zet de kom in de koelkast.
Bereidingswijze Aardappel
Kook de aardappel al 15min voor.
Verpak de aardappel in zilverpapier en leg ze bij in de hete kolen (best aan de zijkant).
Bak de aardappel ongeveer 20 a 25min.
Ondertussen kan je het sausje maken maar die kan je ook op voorhand maken.
Meng hiervoor de zure room met fijngehakte peterselie en bieslook.
Kruid naar smaak met citroensap, peper en zout. Meng goed.
Zet in de koelkast.
Zodra aardappel gaar is, haal van de bbq en open het aluminiumfolie voorzichtig.
Snij een kleine inkeping in de aardappel en lepel hierin een beetje van het zure room mengsel.
Bereidingswijze Steak
De gaartijd van de steak op de barbecue hangt af van de grootte van de steak en hoe jezelf graag je steak eet (blue, saignant, a point of bien cuit).
Ik heb een steak van 200gr per stuk gebruikt. Dan hanteer je het best volgende gaartijden :
* blue = 1min per kant
* Saignant = 2min per kant
* A Point = 3min per kant
* Bien Cuit = 4min per kant
Lepel op het laatste een beetje kruidenboter op elke steak en laat smelten.
Serveer de steak direct met de gepofte aardappel en de coleslaw