Vaak wordt bij een barbecue een heleboel groentjes zoals tomaten, komkommer, worteltjes,… geserveerd en natuurlijk ook een ruime pot aardappelsalade en een pastasalade. Als je alles zelf wilt snijden en maken dan kruipt er wel wat tijd in. Als je een hele dag de tijd hebt, dan kan dat wel lukken. Maar besluit je last minute een barbecue te organiseren dan is deze tabouleh de ideale oplossing. De couscous is een perfecte vervanging voor de aardappelen of pasta en je voegt zelf nog een heleboel groentjes toe die je hebt liggen of graag lust.
Tabouleh is een van oorsprong Libanees gerecht dat bestaat uit bulgur, tomaten, munt, peterselie en ui. Mijn versie is iets anders :-). Omdat je bulgur niet gemakkelijk kan vinden, heb ik deze vervangen door couscous (smaak en structuur is bijna hetzelfde). Ondertussen heb ik ontdekt dat je deze bij Delhaize en Albert Heijn wel kan vinden.
Ik heb in mijn tabouleh enkele simpele ingrediënten gebruikt zoals komkommer, feta en lente-ui. Maar je zou ook nog paprikablokjes, tomatenblokjes of erwtjes kunnen toevoegen.
Je hoeft niet speciaal je barbecue aan te steken om deze kipspiesjes te maken. Je kan ze ook gewoon in een grillpan of pan bakken.
Ingrediënten Kipspiesjes (4 personen)
- 500gr kippengehakt (of gewoon gemengd gehakt)
- 1 rode ui (fijngehakt)
- 1 ei
- 50gr paneermeel
- Paprikapoeder
- Cayennepeper
- Zout
- Sateprikkers
Ingrediënten Tabouleh
- 400gr couscous (of bulgur)
- 4 lente-uitjes
- 100gr feta
- 1/2 komkommer
- 1 citroen
- Peterselie (verse of uit diepvries)
- Olijfolie/boter
- Zout
Bereidingswijze Kipspiesjes
Meng alle ingredienten voor de kipspiesjes.
Als het gehakt nog iets te nat aanvoelt, voeg dan nog een beetje paneermeel toe.
Verdeel het gehakt in 8 hoopjes en rol ze tot worstjes.
Je zou nu de worstjes op de prikkers kunnen steken en zo bakken op de barbecue.
Je zou ook na het bakken de worstjes op de prikkers kunnen steken. Als je dit zou klaarmaken in een gewone grillpan, dan raad ik jullie aan om de prikkers er pas achteraf in te steken.
Bak de spiesjes op de barbecue. Keer regelmatig.
Bereidingswijze Tabouleh
Bereid de couscous zoals op de verpakking.
Terwijl de couscous staat te weken, kan je ondertussen de komkommer en lente-uitjes fijnsnijden.
Zodra de couscous gaar is, voeg dan een lepeltje olijfolie of boter toe. Meng dit samen met de komkommer en lente-uitjes onder de couscous.
Breng op smaak met een beetje citroensap, peterselie en zout. Verkruimel de feta hierover.
Meng alles goed en zet de tabouleh in de koelkast.
Serveer de tabouleh koud bij de kipspiesjes.
Laat het smaken!