Een hemels toetje dat slechts uit 5 ingredienten bestaat, klaar in 20min en “redelijk” goed voor de lijn.
Daar kan je toch alleen maar fan van zijn, of niet?
Een dessertje dat per toeval is ontstaan … Je kent dat wel, je krijgt zin in zoets maar er is geen koekjeskruimel of een ietsiepietsie stukje chocolade meer in heel het huis. Tja, dan moet je roeien met de riemen die je wel hebt.
In dit geval nog een bakje heerlijk ruikende perziken en een pot ricotta in de koelkast, met dit hemelse toetje als resultaat.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 perziken
- 2 + 1 el honing
- 150gr ricotta
- 1/2 vanillepeul
- 25gr pistachenoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de perziken, verwijder pit en leg ze in een ovenschaal. Overgiet ze met 2el honing.
Rooster de perziken ongeveer 10min in de oven tot ze mooi zacht en sappig zijn.
Ondertussen meng de ricotta met 1el honing en de zaadjes van een halve vanillepeul.
Hak de pistachenoten grof.
Haal de perziken uit de oven, laat ietwat afkoelen alvorens de serveren.
Serveer met een toefje van de ricotta en strooi hierover een beetje van de grof gehakte pistachenoten.
Smakelijk!