Ga terug
Deze gemakkelijke Crumble taart met rabarber en pudding zit vol verrassingen. Een korst van zanddeeg, een snelle rabarber compote, een romige snelle pudding en een krokante crumble. Een heerlijke taart om te bakken tijdens het weekend om te genieten bij de koffie.

Crumble taart met rabarber en pudding

Deze gemakkelijke Crumble taart met rabarber en pudding zit vol verrassingen. Een korst van zanddeeg, een snelle rabarber compote, een romige snelle pudding en een krokante crumble. Een heerlijke taart om te bakken tijdens het weekend om te genieten bij de koffie.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 1 portie zandeeg (*)

Rabarber compote

  • 350 gr rabarber
  • 50 gr suiker
  • 1 sinaasappel

Pudding

  • 1 ei
  • 2 eigelen
  • 50 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el bloem
  • 250 ml room

Crumble

  • 50 gr boter (gesmolten)
  • 80 gr havermout
  • 50 gr suiker
  • 40 gr patisseriebloem
  • 1 snuifje kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg je taartvorm met het deeg, duw goed aan, verwijder het resterende deeg en zet nog zo'n 20min in de koelkast om te laten opstijven.
    Bak vervolgens de korst zo'n 20min in de oven tot deze lichtjes goudbruin begint te kleuren. Bak de korst wel blind met behulp van bakbonen of rijst. Je kan de laatste 5min de bakbonen en bakpapier verwijderen zo kan de korst nog iets kleuren.
    TIP! Terwijl het deeg staat op te stijven in de koelkast en tijdens het bakken, kan je ondertussen de overige elementen al voorbereiden.
  • Maak ondertussen de rabarber compote.
    Snij de rabarber in stukjes van zo'n 1 a 2cm en doe in een kookpotje. Doe hier de suiker en het sap van 1 sinaasappel bij. Zet op een middelhoog vuur zodat de suiker kan oplossen. Roer af en toe. Eenmaal de suiker is opgelost, haal van het vuur en laat ietwat afkoelen. De rabarber zal zo nog verder garen. De rabarber dient zijn vorm nog ietwat te behouden.
  • Voor de pudding, doe het ei, eigelen, suiker, vanille extract en bloem in een mengkom en roer goed los. Giet er de room bij en meng nog even goed.
  • Haal na 20min bakken, de goudbruine korst uit de oven.
    Belangrijk! Als de bodem van het deeg nog niet gaar is, bak nog iets langer tot deze lichtjes begint te kleuren.
    Verdeel de rabarber compote over de bodem van de taart zodat deze helemaal bedekt is.
    Zet alvast de taart terug in de oven en giet dan de pudding over de rabarber.
    TIP ! Omdat de pudding vrij lopend is, is het makkelijker om de taart eerst terug in de oven te zetten om er dan de pudding over te gieten.
    Bak dit voor zo'n 20min.
  • Maak ondertusen de crumble.
    Hiervoor meng je de gesmolten boter met de havermout, suiker, bloem en kaneel tot je een crumble krijgt.
  • Haal na 20min bakken, de taart uit de oven. De pudding heeft bovenaan een velletje maar is binnen nog redelijk lopend. Verdeel de crumble over de pudding.
    Bak nog eens voor zo'n 15min tot de crumble mooi goudbruin en krokant gebakken is.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen of serveer de taart lauw.
    Smakelijk

Notities

(*) Wil je zelf het deeg maken, gebruik dan dit gemakkelijke recept 
Je kan ook gewoon taartdeeg van de winkel hiervoor gebruiken
Trefwoord bakken, crumble, pudding, rabarber, taart, zanddeeg