Ga terug
Deze gemakkelijke panna cotta taart met aardbeien en rabarber is gewoon de lente die je proeft. Een taart die bestaat uit een zanddeeg korst, een romige panna cotta waarin we gepureerde aardbeien verwerken en heerlijke gepocheerde rabarber als afwerking. Lekker, snel en eenvoudig!

Panna Cotta taart met aardbeien en rabarber

Deze gemakkelijke panna cotta taart met aardbeien en rabarber is gewoon de lente die je proeft. Een taart die bestaat uit een zanddeeg korst, een romige panna cotta waarin we gepureerde aardbeien verwerken en heerlijke gepocheerde rabarber als afwerking. Lekker, snel en eenvoudig!
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • taarvorm van +/- 24cm

Ingrediënten
  

  • 1 portie zanddeeg (zie notities)
  • 8 gr blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 225 gr aardbeien
  • 125 ml melk (volle of halfvolle)
  • 2 el aardbeien jam of confituur
  • 70 gr suiker
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje

Gepocheerde rabarber

  • 450 gr rabarber
  • 100 gr suiker
  • 125 ml water
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • Maak je er net zoals mij een taart van? Maak dan eerst het deeg, laat opstijven, bekleed je vorm er mee, laat opnieuw opstijven en bak dan mooi goudbruin in de oven. Laat volledig afkoelen.
  • Voor de panna cotta, begin alvast met de gelatine te weken in koud water.
    Verwijder de kroontjes van de aarbeien en doe in een blender of je kan ook je staafmixer gebruiken. Voeg er ook de melk en aardbeien jam/confituur bij en mix tot een glad papje. Haal door een zeef en vang het vocht op in een kookpotje. Doe hier ook de suiker, room en de zaadjes van de vanillestok bij. Breng tot net onder kookpunt. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen.
    Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kan oplossen. Laat dit afkoelen tot bijna kamertemperatuur. Zet dit vooral niet op een koele plaats of de koelkast anders zal dit al beginnen opstijven.
    Als de panna cotta bijna de kamertemperatuur heeft, giet dan in de afgekoelde korst en laat minstens 4h of langer opstijven in de koelkast.
  • Voor de gepocheerde rabarber, snij de rabarber alvast in stukjes van zo'n 5cm.
    Doe het water, suiker en vanille extract in een kookpotje en zet op een middelhoog vuur. Roer goed zodat de suiker kan oplossen. Eenmaal deze is opgelost, voeg de rabarber toe en breng aan de kook. Als dit kookt, zet op een zacht vuurtje en laat zo'n 5 a 7min zachtjes sudderen. De rabarber dient zijn vorm nog te behouden.
    Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. De rabarber zal zo nog verder garen tijdens het afkoelen.
  • Serveer de taart met de gepocheerde rabarber.
    Smakelijk

Notities

Voor het zanddeeg > check hier het recept. 
Trefwoord aardbeien, dessert, panna cotta, rabarber, room, taart, zanddeeg