Deze lasagne van ravioli is de super snelle en gemakkelijke versie van het klassieke recept. De laagjes bestaan uit bolognese saus, een snelle eenvoudige kaassaus op basis van ricotta en ravioli's. Een receptje dat je makkelijk op voorhand kan maken.
Heb je nog geen bolognesesaus, dan dien je deze eerst te maken. Zie hiervoor bij de notities. Heb je een portie in de diepvries zitten, laat deze dan eerst ontdooien.
Kook vervolgens de ravioli's gaar in licht gezouten water met ook een scheutje olijfolie in. Giet af en meng opnieuw met wat olijfolie om het plakken tegen te gaan.
Maak ondertussen de snelle kaassaus. Hiervoor meng je de ricotta met de Parmezaanse kaas, oregano, basilicum, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een ruime ovenschaal en begin met de bodem te bedekken met de bolognese saus. Bedek volledig met een deel van de ravioli, verdeel hierover een deel van de kaassaus gevolgd door weer wat bolognese saus. Vul de schaal zo met de rest van ravioli's, kaassaus en bolognese. Strooi er nog wat geraspte kaas over en werk eventueel af met wat gehalveerde kerstomaten. Bak voor zo'n 30 a 40min in de oven, op het laatste kan je nog even de grill aanzetten voor een krokant goudbruin korstje.
Serveer directSmakelijk!
Notities
Je kan de bolognesesaus volgens jouw eigen succesrecept maken. Ik gebruikte deze versie. Het is altijd handig om een grote portie bolognesesaus te maken, verdeel in porties en vries in.