Lekker makkelijk recept voor Citroen cake met mascarpone, simpel en snel gebak voor bij de koffie of thee. Een frisse luchtige cake met een heerlijke mascarpone crème als topping.
210grzelfrijzende bloem(+ extra snuifje bakpoeder)
3elcitroensap
Bessen(voor afwerking)
Mascarpone crème
250grmascarpone
1tlvanille extract
50grpoedersuiker
200mlslagroom
Instructies
We beginnen met het maken van het deeg voor de cake. Hiervoor smelt je eerste de boter. Eens deze gesmolten is, haal van het vuur.
Doe ondertussen de suiker, zeste van citroen en vanille extract in een mengkom. Roer dit alvast even los en laat zo’n 5min staan. Zo zal de citroensmaak meer tot zijn recht komen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik gebruikte een siliconen bakvorm dus die hoef je niet in te vetten. Gebruik je een metalen cakevorm, vet deze dan eerst in of bekleed met bakpapier.
Vervolgens doe je de eitjes bij de suiker en mix op hoge snelheid voor zo’n 3min. Schraap af en toe de zijkanten los. Doe er dan de slagroom bij en mix nog even kort op hoge snelheid tot een glad mengsel.Verlaag de snelheid van je mixer naar de laagste stand. Voeg de bloem toe en mix kort tot een glad ietwat stevig deeg. Vervolgens giet je er de boter bij en mix opnieuw kort tot een glad mengsel. ALs laatste doe je er het citroensap bij en mix nog even kort. Zet je mixer nu uit. Ga nog even met een spatel langs de kantjes en bodem en meng nog even kort
Schep het deeg in de cakevorm en bak de cake mooi goudbruin en gaar. Reken hiervoor zo’n 40 a 45min (afhankelijk van je oven).
Eenmaal de cake gaar is, haal uit de oven en laat volledig afkoelen. TIP! Bak de cake de dag ervoor als, zo is ie goed afgekoeld en ietwat steviger.
Voor het maken van de mascarpone room, doe we de mascarpone, vanille extract en poedersuiker in een mengkom. Dit meng je tot een gladde crème. Giet er dan de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse. Bedek hiermee de bovenkant van de cake. En die room mag er rijkelijke bovenop liggen. Werk af met een mix van bessenSmakelijk
Trefwoord bakken, cake, citroen, citroencake, dessert, gebak, mascarpone, snel klaar, voor bij de koffie