Frambozen mousse taart met speculaas
Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse taart met speculaas, simpel fris dessert zonder te bakken. Fris, licht en zomers. Met een bodem van speculaas koekjes en een mousse op basis van frambozen, mascarpone en yoghurt.
Totale tijd 30 minuten min
Gang dessert, voor bij de koffie
- 4 blaadjes gelatine
- 250 gr frambozen coulis (zie notities voor recept)
- 150 gr speculaas
- 80 gr boter
- 250 gr mascarpone
- 300 gr Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
- 75 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 200 ml slagroom
- 4 el speculaaspasta
- Verse frambozen (om te decoreren)
(*) Je kan gewoon kant-en-klare frambozen coulis kopen. Deze kan je bij de meeste supermarkten in de diepvries vinden. Of maak deze zelf (zie recept - dit is met een mix van bessen maar dit kan ook met alleen frambozen)
Trefwoord dessert, frambozen, mascarpone, no bake, snel klaar, speculaas, speculaaspasta, yoghurt, zomer