Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Tiramisu met speculaas en meloen, simpel en snel dessert. Fris, licht, zomers en klaar in 20min. We maken een ietwat gezondere tiramisu met yoghurt. De meloen maakt het lekker fris. En de speculaas maakt het extra lekker.

Tiramisu met speculaas en meloen

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu met speculaas en meloen, simpel en snel dessert. Fris, licht, zomers en klaar in 20min. We maken een ietwat gezondere tiramisu met yoghurt. De meloen maakt het lekker fris. En de speculaas maakt het extra lekker.
Totale tijd 20 minuten
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • 1 ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 ml slagroom
  • 1/4 watermeloen
  • 1 Cantaloupe meloen
  • +/- 125 gr speculaas

Instructies
 

  • Begin met het maken van de mascarpone-yoghurt crème
    Hiervoor doe je de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast tot een gladde massa. 
    Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige crème. 
  • Verwijder de schillen en pitten van de meloenen en snij in kleine blokjes. Of gebruik een Meloenlepel/Meloenboor.
  • Dan kunnen we de tiramisu gaan samenstellen. Dip enkele speculaas koekjes in de melk en bedek er de bodem van een ovenschaal of kom mee. Hierover smeer je een klein deeltje van de mascarpone-yoghurt crème gevolgd door de helft van het meloen mengsel. Hierop smeer je weer een klein deel van de crème gevolgd door weer een laagje speculaas. Hierop komt de rest van de crème. Werk af met de rest van de meloen
    Strooi er eventueel nog wat extra verkruimelde speculaas over.
    Je kan de tiramisu meteen serveren. Of dek goed af en bewaar in de koelkast. Je kan deze makkelijk enkele uren van tevoren maken
    Smakelijk 
Trefwoord dessert, klaar in 20min, mascarpone, snel klaar, speculaas, tiramisu, yoghurt, zomer