Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met aardbeien, simpel snel dessert in een glaasje. Klaar in amper 20min, fris, licht en zomers met een bodem van speculaas. De mascarpone mousse maken we lekker fris en licht met yoghurt

Mascarpone mousse met aardbeien

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met aardbeien, simpel snel dessert in een glaasje. Klaar in amper 20min, fris, licht en zomers met een bodem van speculaas. De mascarpone mousse maken we lekker fris en licht met yoghurt
Totale tijd 20 minuten
Gang dessert
Porties 5 glaasjes

Equipment

  • 5 dessert glaasjes

Ingrediënten
  

  • 250 gr mascarpone
  • 3 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 175 ml slagroom
  • 200 gr yoghurt (griekse of natuur)
  • aardbeien confituur
  • 100 gr speculaas
  • Verse aardbeien

Instructies
 

  • Doe de mascarpone in een mengkom. Hier voeg je poedersuiker en vanille extract aan toe.
    Mix tot een gladde massa. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige mousse.
    Als laatste doe je er de yoghurt bij en meng dit met een spatel doorheen de mousse. Meng niet te lang. 
  • Vervolgens maal je de speculaas koekjes fijn. 
  • Neem je dessertglaasjes en verdeel hierover de speculaas kruimels. 
    Hierop schep je een deeltje van de mousse gevolgd door een dun laagje confituur. Daarop komt nog een laagje van de mousse en als laatste nog een dun laagje confituur
    Zet de mousse voor zo’n 30min (mag ook langer) in de koelkast. 
  • Afwerken doen we met aardbeien
    Smakelijk 
Trefwoord aardbeien, dessert, dessert in een glaasje, klaar in 20min, mascarpone, snel klaar, speculaas, yoghurt, zomers dessert