Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met appel en speculaas, een simpele lichte en luchtige cake met yoghurt. Heerlijk voor bij de koffie of thee

Yoghurtcake met appel en speculaas

Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met appel en speculaas, een simpele lichte en luchtige cake met yoghurt. Heerlijk voor bij de koffie of thee
Totale tijd 1 uur
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 6

Equipment

  • 1 Cakevorm of springvorm +/- 24cm

Ingrediënten
  

  • 5 eieren
  • 110 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr Yoghurt (griekse of natuuryoghurt) (*)
  • 180 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 1 snuifje kaneel
  • 10 speculaas koekjes
  • 2 appelen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van de cakevorm of springvorm met bakpapier.
  • Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit op hoge snelheid licht en romig voor zo'n 4 a 5min.
    Doe er dan de yoghurt bij en mix opnieuw kort tot een glad mengsel.
    Verlaag de snelheid van je mixer naar de laagste stand en voeg dan de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder. Mix nog even kort tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.
    Verkruimel de speculaas koekjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn. Voeg toe aan het deeg en meng nog even kort met een spatel.
  • Schep dan het deeg in de taartvorm.
    Schil de appelen, verwijder het klokhuis. Snij de appel in plakjes en verdeel deze bovenop de cake.
    Verkruimel nog de 2 overgebleven speculaas koekjes en strooi dit nog even de appeltjes.
  • Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo'n 30 a 40min baktijd.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Smakelijk

Notities

(*) Probeer geen magere yoghurt te gebruiken. 
Trefwoord appel, bakken, dessert, gebak, speculaas, voor bij de koffie, yoghurt, yoghurtcake