180grzelfrijzende bloem(+ extra snuifje bakpoeder)
1snuifjekaneel
10speculaas koekjes
2appelen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.Bekleed de bodem en zijkanten van de cakevorm of springvorm met bakpapier.
Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit op hoge snelheid licht en romig voor zo'n 4 a 5min. Doe er dan de yoghurt bij en mix opnieuw kort tot een glad mengsel. Verlaag de snelheid van je mixer naar de laagste stand en voeg dan de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder. Mix nog even kort tot een glad deeg en zet je mixer dan uit. Verkruimel de speculaas koekjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn. Voeg toe aan het deeg en meng nog even kort met een spatel.
Schep dan het deeg in de taartvorm. Schil de appelen, verwijder het klokhuis. Snij de appel in plakjes en verdeel deze bovenop de cake. Verkruimel nog de 2 overgebleven speculaas koekjes en strooi dit nog even de appeltjes.
Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo'n 30 a 40min baktijd. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Smakelijk
Notities
(*) Probeer geen magere yoghurt te gebruiken.
Trefwoord appel, bakken, dessert, gebak, speculaas, voor bij de koffie, yoghurt, yoghurtcake