Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Garnalen cocktail, een simpel feestelijk hapje of voorgerecht voor tijdens de feestdagen. Je kerstdiner starten met een garnalencocktail is altijd feest. Serveer dit eenvoudig receptje in een glaasje. Kan ook ideaal als borrelhapje of aperitiefhapje. Makkelijk op voorhand te maken.

Garnalen cocktail

Lekker makkelijk recept voor Garnalen cocktail, een simpel feestelijk hapje of voorgerecht voor tijdens de feestdagen. Je kerstdiner starten met een garnalencocktail is altijd feest. Serveer dit eenvoudig receptje in een glaasje. Kan ook ideaal als borrelhapje of aperitiefhapje. Makkelijk op voorhand te maken.
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, hapje, voorgerecht
Porties 4 Glaasjes

Equipment

  • Glaasjes - cocktailglaasjes

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 1 el griekse yoghurt
  • 1 kl mayonaise
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 appel
  • 200 gr grijze garnalen
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 tomaten
  • Sla enkele blaadjes is genoeg
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het hard koken van de eitjes. Reken op zo'n 10min. Leg ze dan in een schaal met koud water om af te koelen.
  • Maak dan de garnaalsla. Hou zo'n 50 a 75gr apart, die gaan we gebruiken om de cocktail af te werken.
    Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd. Doe er de grijze garnalen en fijngehakte peterselie bij.
    Schil de halve appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Voeg deze ook nog toe.
    TIP! Ik wil de grijze garnalen goed kunnen proeven en wil ze niet laten drijven in de saus. Wil je het allemaal wat smeuïger, doe er dan nog wat yoghurt en mayonaise bij.
    Breng op smaak met peper en zout
  • Snij de tomaat in kleine blokjes. Ik heb wel zo veel mogelijk pitjes verwijderd.
    Snij de sla in fijne reepjes.
    Wanneer de eitjes zijn afgekoeld, pel ze en plet ze.
  • Verdeel de sla over de glaasjes gevolgd door de garnaalsla.
    Vervolgens verdeel je er de geplette eitjes over gevolgd door de tomatenblokjes en nog wat apart gehouden garnalen.
    TIP! Je kan de glaasjes makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Dek ze goed af en bewaar in de koelkast.
    Smakelijk
    TIP! Wil je er nog wat extra saus bij serveren. Meng dan 2el yoghurt met 1el mayonaise en 1tl mosterd. Serveer deze er apart bij zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel saus.
Trefwoord borrelhapje, feestdagen, feestmenu, grijze garnalen, hapje, kerstdiner, kerstmis, snel klaar, voorgerecht