Pasta met champignons en gehaktballetjes
Lekker makkelijk recept voor Pasta met champignons en gehaktballetjes, snel eenpansgerecht perfect als doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een simpele eenpanspasta klaar in amper 30min, weinig afwas en weinig werk. Heerlijke dagelijkse kost vol van smaak
Totale tijd 30 minuten min
- 3 a 4 worsten (*)
- 2 grote sjalotten
- 450 gr mix van champignons (**)
- 3 teentjes look
- 1 snuifje rozemarijn en tijm
- 400 gr pasta
- 900 ml kipbouillon
- 150 ml room
- Boter
- Peper en zout
- Peterselie
Verhit een stoofpot of een ruime stoofpot met een klein klontje boter.Duw toefjes gehakt uit de worsten en bak deze mooi rondom goudbruin. Maak de toefjes niet kapot want dit zijn de gehaktballetjes. Niet perfect rond, wel lekker. Ze hoeven nog niet gaar te zijn binnenin. Schep uit de pot en zet even opzij. Maak deze stoofpot niet proper. Ondertussen kan je de sjalotten pellen en hak fijn. Maak de champignons proper en snij in kleinere stukjes/plakjes. Snij ze niet te fijn. Pel de teentjes look Verhit opnieuw wat boter in de stoofpot. Dit mag iets meer zijn want de champignons zullen dit snel opnemen. Bak de sjalotten en champignons aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig. De champignons zullen in het begin redelijk wat vocht afgeven. Zet daarom in het begin het vuur iets harder. Roer daarom regelmatig. Pers er vervolgens de teentjes look boven uit, roer goed en laat deze ook nog zo'n 2min mee bakken. Voeg ook de rozemarijn en tijm toe. Doe er dan de pasta bij samen met de warme kipbouillon. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. Roer regelmatig zodat de pasta niet aan de bodem kan plakken. De pasta zal rustig het meeste vocht opnemen. Op het laatste voeg je de balletjes terug toe en giet er de room bij. Roer goed en laat nog even zachtjes sudderen. Meng er op het laatste nog wat fijngehakte peterselie onder. Proef even en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Smakelijk
(*) ik heb hier voor kippenworsten gekozen. Dit kan natuurlijk ook met klassieke worsten. Of kies voor chipolata (reken dan 1 a 2)
(**) Ga voor een mix van champignons : klassieke Parijse, kastanje champignons, Oesterzwammen, shiitake
Trefwoord champignons, eenpansgerecht, eenpanspasta, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, hoofdgerecht, klaar in 30min, snel klaar, weekmenu