Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Pasta ovenschotel met gehaktballetjes, simpel en snel doordeweeks gerecht voor op je weekmenu. Een receptje dat je makkelijk de dag voordien al kan maken, meal prep proof dus. Lekkere gehaktballetjes met penne pasta in een tomatensaus, groentjes en mozzarella.

Pasta ovenschotel met gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta ovenschotel met gehaktballetjes, simpel en snel doordeweeks gerecht voor op je weekmenu. Een receptje dat je makkelijk de dag voordien al kan maken, meal prep proof dus. Lekkere gehaktballetjes met penne pasta in een tomatensaus, groentjes en mozzarella.
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 250 gr champignons
  • 1/2 courgette
  • 4 teentjes look
  • 1,5 tl Italiaanse of Provençaalse kruiden (*)
  • 500 gr passata
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 300 gr pasta (type penne - fusili)
  • 1 bol mozzarella
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Gehaktballen

  • 500 gr gehakt (kip of gemengd gehakt)
  • 1,5 tl Italiaanse of Provençaalse kruiden (*)
  • 1 ei
  • 35 gr paneermeel

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes.
    Meng hiervoor het gehakt met de kruiden, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van. 
    Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie. Bak hierin de balletjes mooi goudbruin rondom. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin.
    Schep ze uit de pot en zet even opzij. Maak deze vooral niet proper want daarin gaan we de groentjes en saus maken
  • Terwijl de balletjes bakken, gaan we de groentjes snijden.
    Pel de ui en hak fijn
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes
    Maak de champignons proper en snij in kleine plakjes of blokjes.
    Snij de courgette in kleine blokjes
    Pel de teentjes look en hak fijn.
  • Verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot. Stoof hierin de ui, paprika en champignons aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet te bruin worden.
    Doe er vervolgens de courgette bij en pers er ook de teentjes look boven uit. Voeg ook de kruiden toe. Roer even en laat dit ook nog zo'n 2min mee bakken.
    Giet er vervolgens de passata bij. Verbrokkel het bouillonblokje erover en voeg zo'n 200ml water toe. Roer even en laat zo'n 10 a 15min zachtjes sudderen.
    De laatste 5min leg je de balletjes in de saus.
  • Ondertussen kook je de pasta al dente. Eenmaal gaar, giet af en voeg toe aan de saus met balletjes. Meng goed.
    Schep alles in een ruime ovenschotel. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de schotel.
    Bak nog eens zo'n 15min in de oven.
    TIP! Je kan de ovenschotel al makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand maken (niet afbakken in de oven). Reken dan wel dat de ovenschotel iets langer in de oven zal moeten
    Smakelijk

Notities

(*) of kijk wat je in kruidenkast hebt staan (oregano, tijm, basilicum, paprikapoeder)
Trefwoord champignons, doordeweeks recept, gehakt, gehaktballetjes, mozzarella, ovenschotel, pasta, tomatensaus, weekmenu