Lekker makkelijk recept voor Kip met perzik, een simpel en snel doorweekte maaltijd voor op je zomers weekmenu. Een heerlijk salsa van perzik en daarbij een lekker gebakken kipfilet, eenvoudig en toch super lekker. Klaar in amper 30min
Begin met de kip. Doe het gerookt paprikapoeder, oregano, olijfolie, honing, citroensap, peper en zout in een mengkom. Roer dit alvast even los. Leg er de kipfilets in en laat enkele minuten marineren. TIP! Je kan de kipfilets ook langer laten marineren. Je kan ze 's ochtends al in de marinade leggen, goed afdekken en in de koelkast zetten. Zo zal deze nog meer smaak hebben.
Bak de kip mooi goudbruin en gaar in een pan met wat olijfolie. Gooi de marinade niet weg, deze kan je tijdens bakken af en toe over de kipfilet wrijven. Zo krijg je in de pan ook een lekker sausje
Ondertussen kan je de perzik salsa maken. TIP! Ik maak deze altijd ook al op voorhand zo zal ie veel meer smaak hebben. TIP! Snij alle ingrediƫnten heel fijnHalveer de perziken, verwijder de pit en snij in kleine blokjes.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, hak ook heel fijn.Pel de ui en hak fijnDoe de stukjes perzik, paprika, ui, peterselie, citroensap en wat peper en zout in een mengkom. Meng dit goed.
Serveer de kipfilets met de perzik salsa en eventueel wat gekookte rijst Smakelijk
Notities
(*) Niet te hard maar ook niet te rijp
Trefwoord doordeweeks recept, kip, kipfilet, klaar in 30min, perziken, snel klaar, weekmenu, zomer