Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Pasta met asperges en spekjes, ideaal als doordeweeks avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een simpel en snel eenpansgerecht met orzo pasta, witte en groene asperges, prei, spekjes en een romig sausje. Deze eenpanspasta is klaar in amper 30min, alles in één pan en super lekker!

Pasta met asperges en spekjes

Lekker makkelijk recept voor Pasta met asperges en spekjes, ideaal als doordeweeks avondmaaltijd voor op je weekmenu. Een simpel en snel eenpansgerecht met orzo pasta, witte en groene asperges, prei, spekjes en een romig sausje. Deze eenpanspasta is klaar in amper 30min, alles in één pan en super lekker!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1/2 bussel witte asperges
  • 1/2 bussel groene asperges
  • 1 prei
  • 250 gr spekjes (gerookt)
  • 300 gr orzo pasta
  • 750 ml kipbouillon (= water + bouillon blokje)
  • 150 ml room
  • 1 citroen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de witte asperges te schillen en de harde achterste uiteinden te verwijderen. Snij ze in kleine blokjes.
    Verwijder het harde achterste van de groene asperges en snij ook in kleine blokjes.
    Was de prei en hak fijn.
  • Verhit een ruime stoofpan of stoofpot. Bak hierin eerst de spekjes tot ze lichtjes beginnen kleuren.
    Schep dan uit de pan en leg ze op wat keukenpapier om te laten uitlekken.
    Maak de pan of pot niet proper. Normaal moet er wat vet van het spek in de pan liggen, deze gaat voor smaak zorgen. Als de pan wat te droog is, voeg wat olijfolie toe.
    Stoof hierin de prei aan voor zo'n 3min. Roer regelmatig zodat deze niet kan aanbakken of bruin worden.
    Voeg dan de aspergeblokjes toe. Roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
    Doe er dan de orzo pasta bij, roer even en laat deze ook een minuutje mee bakken.
    Giet er de bouillon bij, roer goed en breng zachtjes aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is (+/- 10min). Roer regelmatig want deze pasta durft snel aan de bodem te plakken.
    Wanneer de pasta bijna gaar is, gaat het meeste vocht opgenomen zijn. Giet er dan de room bij. Laat nog even zachtjes sudderen tot de pasta gaar is.
    Breng verder op smaak met wat citroensap, fijn geraspte zeste van citroen, peper en zout.
  • Werk af met de spekjes en serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord asperges, doordeweeks recept, eenpansgerecht, eenpanspasta, groene asperges, klaar in 30min, orzo, pasta, snel klaar, spekjes, weekmenu, witte asperges