Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met rabarber, heerlijk gebak met een heerlijke super simpele en snelle vanillepudding. Verwacht je aan een lekkere krokante korst en crumble en binnenin een pudding op basis van mascarpone, yoghurt en zure room afgewerkt met rabarber. Fris, zoet, krokant ... deze rabarbertaart heeft het helemaal.

Pudding taart met rabarber

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met rabarber, heerlijk gebak met een heerlijke super simpele en snelle vanillepudding. Verwacht je aan een lekkere krokante korst en crumble en binnenin een pudding op basis van mascarpone, yoghurt en zure room afgewerkt met rabarber. Fris, zoet, krokant ... deze rabarbertaart heeft het helemaal.
5 van 6 stemmen
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 8

Equipment

  • 1 Springvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediƫnten
  

  • 2 stengels rabarber
  • 2 el suiker

Korst

  • 300 gr patisseriebloem
  • 200 gr boter (zacht)
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/ 8 a 10gr)
  • 1 tl vanille extract

Vulling

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr yoghurt (natuuryoghurt, griekse yoghurt, ...)
  • 3 el zure room
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/ 8 a 10gr)
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 50 gr vanille puddingpoeder

Instructies
 

  • Begin met de rabarber in kleine stukjes te snijden. Doe in een kommetje en strooi er de suiker over. Meng even en zet opzij.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Zet opzij
  • Vervolgens gaan we de korst maken.
    Doe hiervoor de bloem, boter, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix tot je een ietwat kruimelige massa krijgt. Als het nog iets te droog aanvoelt, voeg ongeveer 1el water toe. Mix heel kort opnieuw. Het hoeft geen mooie deegbal te vorm en we gaan het deeg ook niet uitrollen. Het moet gewoon ietwat plakken aan elkaar.
    Doe nu het grootste deel van het deeg in de springvorm. We houden nog wat apart die we gaan gebruiken als crumble voor bovenop de taart. Duw het deeg met je handen in de vorm. Zorg dat de bodem een mooi dun egaal laagje deeg heeft en duw ook aan de zijkanten ietwat naar boven zodat er een randje ontstaat.
    Dit hoeft geen perfect rechte rand te zijn
    Zet even opzij
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vervolgens gaan we de vulling maken.
    Hiervoor doe we mascarpone, yoghurt, zure room, suiker, vanillesuiker, vanille extract en de eitjes in een mengkom. Mix dit even los tot een gladde massa.
    Doe er dan het vanille puddingpoeder bij. Mix nog even kort. De pudding is vrij vloeibaar, dat is normaal
  • Giet de vulling in de korst. Als de vulling ietwat boven de korst gaat, dat is geen probleem.
    Zet dit zo (nog zonder rabarber of het resterende deeg) in de oven. Bak dit alvast voor zo'n 30min.
    TIP! Als we hier nu de rabarber over zouden verdelen dan zal die helemaal in de pudding zakken.
    Na zo'n 30min bakken, zal de bovenkant ietwat steviger zijn. Verdeel er dan de rabarber over (niet het vocht dan in het kommetje ligt). Je kan de rabarber ietwat in de pudding duwen. Trek het resterende deeg in kleine stukjes en verdeel ook over de taart.
    Bak nog eens voor zo'n 15 a 20min tot de pudding mooi stevig gebakken is.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen
Trefwoord bakken, crumble, dessert, gebak, mascarpone, rabarber, yoghurt, zure room