Ga terug
Lekker en makkelijk recept voor Salade met asperge, ham en ei, een simpele broodsalade. Zelfgemaakt broodbeleg is zo veel lekkerder. Een gezonde salade met stukjes asperges, ham, eitje en een lichte yoghurt saus. Ideaal om te serveren bij het ontbijt, brunch of lunch voor tussen een broodje of sandwich.

Salade met asperge, ham en ei

Lekker en makkelijk recept voor Salade met asperge, ham en ei, een simpele broodsalade. Zelfgemaakt broodbeleg is zo veel lekkerder. Een gezonde salade met stukjes asperges, ham, eitje en een lichte yoghurt saus. Ideaal om te serveren bij het ontbijt, brunch of lunch voor tussen een broodje of sandwich.
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, brunch, lunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bussel witte asperges (*)
  • 2 eieren
  • 4 el yoghurt
  • 1,5 el mayonaise
  • 150 gr gekookte ham
  • 1/2 sjalot
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Schil de asperges en verwijder het harde achterste.
    Kook de asperges beetgaar in licht gezouten water. Kook ze niet te gaar, ze mogen echt nog wat bite hebben.
    Giet af, laat goed uitlekken en laat volledig afkoelen. . Ik heb deze op wat keukenpapier laten uitlekken.
    TIP! Je kan de asperges de dag voordien al afkoken. Zo kunnen ze lang genoeg uitlekken.
  • Kook ondertussen ook de eieren hard. Laat dan volledig afkoelen in een kom met koud water.
  • Meng alvast de yoghurt met mayonaise in een mengkom.
    Snij de ham in kleine stukjes.
    Pel de sjalot en hak heel fijn.
    Snij de asperges in kleine blokjes.
    Pel de eitjes en hak fijn.
    Voeg de ham, sjalot, asperges, eitjes, peterselie en bieslook en meng goed.
    Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Bewaar de salade afgedekt in de koelkast. Des te langer dit kan staan des te meer smaak
    Serveer tussen een sandwich of op een toast.
    Smakelijk

Notities

(*) ik heb hier een hele bussel asperges in verwerkt. Des te meer asperges des te beter. En de restjes geraken zeker wel op. Je kan er ook een halve bussel in verwerken. 
Trefwoord asperges, broodbeleg, brunch, eieren, ham, lunch, ontbijt, salade, snel klaar, witte asperges