Ga terug
Lekker en makkelijk recept voor Aardappelsalade voor bij de BBQ, een gezonde salade bomvol smaak en groentjes. De aardappelen worden eerst gekookt dan geplet en geroosterd. Vervolgens mengen we deze met yoghurt, mayonaise, groentjes en kruiden. Ideaal om te serveren bij de volgende barbecue of mee te nemen als picknick

Aardappelsalade voor bij de BBQ

Lekker en makkelijk recept voor Aardappelsalade voor bij de BBQ, een gezonde salade bomvol smaak en groentjes. De aardappelen worden eerst gekookt dan geplet en geroosterd. Vervolgens mengen we deze met yoghurt, mayonaise, groentjes en kruiden. Ideaal om te serveren bij de volgende barbecue of mee te nemen als picknick
5 van 4 stemmen
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg krieltjes
  • 5 el yoghurt (natuuryoghurt of griekse yoghurt)
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl mosterd (scherpe)
  • 1 a 2 el citroensap
  • 1/2 komkommer
  • +/- 100 gr radijsjes
  • 1/2 paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el dille (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • We gaan eerst de krieltjes koken. Schil ze niet, halveer ze niet. Gewoon in z'n gehele koken in water.
    Eenmaal gaar, giet af.
    Je kan nu meteen de krieltjes gaan pletten en bakken. Of je kan ze ook laten afkoelen. Je kan ze ook al de dag voordien afkoken
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Leg de krieltjes op de bakplaat en plet ze met de bodem van een glas. Ze mogen goed plat zijn. Kruid ze met peper en zout en giet er olijfolie over.
    Bak dit zo voor zo'n 30 a 40min in de oven tot ze mooi goudbruin en licht krokant gebakken zijn.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen. Ik liet ze volledig afkoelen.
  • Ondertussen meng je alvast de yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout in een ruime mengkom. Zet even opzij.
  • Snij de komkommer in kleine fijne blokjes. Ik heb de zaadlijstjes verwijderd
    Snij de radijsjes in fijne plakjes;
    Snij de paprika in kleine blokjes
    Pel de ui en hak fijn.
    Doe de groentjes, peterselie en dille bij de saus. Meng goed.
    TIP! Dit kan je al enkele uren van tevoren doen en afgedekt in de koelkast bewaren. Des te langer dit kan staan des te meer smaak.
  • Wanneer de aardappelen zijn afgekoeld, hak deze in kleinere stukken en voeg dan ook toe aan de mengkom. Meng nog even goed.
    > Qua saus is dit niet echt overdreven, wil je iets iets smeuïger dan voeg je nog wat meer yoghurt en mayonaise toe
    > Je zou de salade met daarin de stukjes aardappel ook al even op voorhand kunnen maken en bewaren in de koelkast. De patatjes zullen dan wel hun krokantheid verliezen. Daarom doe ik deze er pas op het laatste bij. De saus mengen met daarin de groentjes kan je al enkele uren van tevoren maken
Trefwoord aardappelen, barbecue, bbq, salade, zomer