Ga terug
Makkelijk en eenvoudig recept voor De lekkerste aspergesoep, een romige en fluweelzachte soep die bij iedereen in de smaak zal vallen. Het geheim zit hem in de schillen waarvan we eerst een snelle bouillon maken. Afwerken doen we met wat zalm en een klein scheutje room

De lekkerste aspergesoep

Makkelijk en eenvoudig recept voor De lekkerste aspergesoep, een romige en fluweelzachte soep die bij iedereen in de smaak zal vallen. Het geheim zit hem in de schillen waarvan we eerst een snelle bouillon maken. Afwerken doen we met wat zalm en een klein scheutje room
5 van 6 stemmen
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Porties 6

Ingrediƫnten
  

  • 2 bussels witte asperges
  • 1 sjalot (of uit
  • 1 prei
  • 1 grote aardappel
  • 1/2 bouillonblokje (Kip of groente)
  • 100 ml room
  • Peper en zout
  • Olijfolie of klontje boter
  • Gerookte zalm

Instructies
 

  • We gaan beginnen met eerst een bouillon te trekken van de schillen van de asperges. Dit kan je ook al de dag voordien maken.
    Schil daarvoor de asperges en verwijder ook het harde achterste.
    Doe de schillen en de harde achterste stukken in een kookpot met zo'n 1l water.
    Breng dit aan de kook en laat dit zo'n 15 a 20min zachtjes sudderen.
    Haal dan door het zeef en vang de bouillon op. Met de schillen gaan we nu niets meer doen.
  • Ondertussen kan je de rest van de groentjes al voorbereiden
    Pel de sjalot en hak grof (we gaan de soep toch mixen dus hoeft dit niet te fijn te zijn).
    Was de prei en hak fijn. Gebruik niet te veel van het groen anders gaat je soep een ietwat groene schijn krijgen.
    Schil de aardappel, snij in blokjes.
    Snij de geschilde asperges in blokjes.
    TIP! Je kan 2/3 van de aspergeblokjes apart houden. Deze kan je toevoegen als je de soep hebt gemixt.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie of klont boter.
    Stoof hierin eerst de sjalot en prei aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er dan de asperges en aardappel bij, roer goed en laat ook zo'n 2min mee bakken.
    TIP! Zoals hierboven al vermeld, je kan ook zo'n 2/3 van de aspergeblokjes apart houden en pas toevoegen nadat de soep is gemixt. Deze blokjes mogen wel iets fijner gesneden zijn.
    Giet er vervolgens de bouillon van de asperges bij. Als de groenten niet helemaal onderstaan, voeg nog wat water toe. Doe er ook het halve blokje bouillon bij. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen voor zo'n 25 a 30min tot de groentjes gaar zijn.
  • Pureer de soep dan tot hij mooi fluweelzacht is.
    Doe er dan de room bij en eventueel de apart gehouden stukjes asperges. Roer goed en breng nog even terug aan de kook.
    Je kan de soep dan meteen gaan serveren met wat gerookte zalm.
    Of laat ze nog een nachtje staan. Ik vind de soep nog lekkerder als ze een nachtje heeft gestaan;
Trefwoord asperges, gezonde lunch, snel klaar, soep, witte asperges