Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Asperges met gehaktballetjes, ideale doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Heerlijke asperges in een bechamelsaus met een beetje kaas en mosterd. Daarbij komen de lekkerste kipgehaktballetjes. Simpel, snel klaar en heerlijk van smaak

Asperges met gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Asperges met gehaktballetjes, ideale doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Heerlijke asperges in een bechamelsaus met een beetje kaas en mosterd. Daarbij komen de lekkerste kipgehaktballetjes. Simpel, snel klaar en heerlijk van smaak
5 van 4 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 bussels witte asperges
  • 30 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 600 ml melk
  • 100 gr gemalen kaas
  • 1 kl mosterd (scherpe)
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout

Gehaktballetjes

  • 500 gr kipgehakt (of kan ook met gemengd gehakt)
  • 1 tl zeste van citroen
  • 1 ei
  • 40 gr paneermeel
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Beginnen doen we met de gehaktballetjes.
    TIP! Deze kan je al makkelijk op voorhand rollen en gewoon afgedekt bewaren in de koelkast.
    Meng het gehakt met zeste van citroen, peper, zout, ei en paneermeel.
    Rol er dan balletjes van.
    Je kan ze meteen gaan bakken of bewaar afgedekt in de koelkast.
    Voor het bakken, verhit je gewoon een ruime pan met wat olijfolie of boter en bak hierin de balletjes mooi goudbruin en gaar.
  • Vervolgens gaan we de asperges schillen en het harde achterste verwijderen.
    Snij in reepjes van zo'n 5cm. Kook ze beetgaar in licht gezouten water.
    Vlak voor je ze gaat afgieten, schep zo'n 100ml van het kookwater apart. Deze gaan we bij de saus doen.
    TIP! Ook de asperges kan je al op voorhand schillen en afkoken.
  • Vervolgens gaan we de kaassaus maken. 
    Smelt de boter in een kookpotje. Doe er dan de bloem bij en roer goed zodat je een droge korrelige massa krijgt (roux). 
    Gier er nu in delen de melk bij. Blijf nu continu roeren, zet het vuur een klein tikkeltje hoger tot de saus mooi begint in te dikken. Op het laatste voeg je ook nog wat van het kookvocht van de asperges.  Haal dan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Roer nu goed zodat de kaas kan smelten.Breng de saus op smaak met mosterd, citroensap, peper en zout.
    Doe er de asperges bij, meng voorzichtig
  • Serveer de balletjes met de asperges in de kaassaus
    Lekker met puree of kroketten.
Trefwoord asperges, bechamelsaus, doordeweeks recept, gehaktballetjes, snel klaar, weekmenu