Ga terug
Lekker makkelijk eenpansgerecht voor pasta met gehaktballetjes in tomatensaus, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Heel veel groentjes, een romige tomatensaus, super snelle gehaktballetjes zonder rollen en pasta. Dat allemaal in één pot dus weinig afwas.

Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Lekker makkelijk eenpansgerecht voor pasta met gehaktballetjes in tomatensaus, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Heel veel groentjes, een romige tomatensaus, super snelle gehaktballetjes zonder rollen en pasta. Dat allemaal in één pot dus weinig afwas.
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 worsten (kip of van gemengd gehakt)
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 1 paprika
  • 250 gr champignons
  • 1 courgette
  • 3 el rode pesto
  • 1 tl oregano
  • 350 gr pasta (type penne)
  • 500 gr passata
  • 450 ml bouillon (kip of groente)
  • 150 ml room
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met een ruime stoofpot te verhitten met een scheut olijfolie.
    Duw nu toefjes gehakt uit de worsten en bak deze mooi rondom goudbruin. Ze zullen niet perfect rond zijn maar dat hoeft niet 😉
    Eenmaal ze rondom mooi goudbruin zijn, schep ze uit de pot. Ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn.
    Maak de stoofpot nu vooral niet proper. Hiermee gaan we zo dadelijk gewoon verder
  • Ondertussen kan je het snijwerk van de groenten doen
    Pel de ui en hak fijn
    Pel de teentjes look en hak fijn
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes
    Maak de champignons proper en snij in kleine blokjes
    Snij de courgette in kleine blokjes
  • Doe opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde stoofpot.
    Doe er de ui, paprika en champignons in. Stoof deze aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig.
    Doe er de rode pesto en look bij. Roer goed en laat minuutje mee bakken
    Voeg dan de courgette en oregano toe. Roer goed en laat opnieuw een minuutje mee bakken.
  • Doe er de pasta bij samen met de passata en bouillon. Voeg ook de gehaktballetjes toe. Roer goed en breng aan de kook.
    Eenmaal dit kookt, zet op een zacht vuurtje en laat zachtjes sudderen.
    De pasta zal nu rustig het vocht opnemen en garen. Probeer af en toe even te roeren.
    Als je ziet dat het meeste vocht is verdwenen maar de pasta nog niet gaar is, voeg nog wat warm water toe.
    Eenmaal de pasta gaar is, voeg de room toe en laat nog een minuutje goed doorwarmen.
    Serveer dan.
Trefwoord champignons, eenpansgerecht, eenpanspasta, gehaktballetjes, paprika, pasta, snel klaar, tomatensaus, weekmenu