Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Pasta salade met spek en asperges, een ideaal doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu te zetten. Heerlijke pasta met stukjes spek, heerlijke asperges, blokjes kaas, groentjes en een lekker yoghurt mosterd sausje

Pasta salade met spek, kaas en asperges

Lekker makkelijk recept voor Pasta salade met spek en asperges, een ideaal doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu te zetten. Heerlijke pasta met stukjes spek, heerlijke asperges, blokjes kaas, groentjes en een lekker yoghurt mosterd sausje
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 bussel witte asperges (*)
  • 400 gr pasta (penne, spiqelli ...)
  • 250 gr spekblokjes
  • 3 lente-uitjes
  • 1 sjalot (optioneel)
  • 1/2 komkommer
  • 200 gr kaasblokjes (jong of belegen)
  • 150 gr yoghurt
  • 1,5 e mayonaise
  • 1,5 el mosterd (scherpe mosterd)
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout
  • 2 handjes rucola (optioneel)

Instructies
 

  • Schil de asperges en verwijder het harde achterste.
    Kook ze gaar (maar mogen nog wat beet hebben) in licht gezouten water. Heb je een stoomoven dan kan je ze ook stomen.
    Giet ze af en laat afkoelen
  • Kook ondertussen ook de pasta gaar. Giet dan af en spoel goed onder koud water. Laat afkoelen
  • Ondertussen kan je ook de spekblokjes bakken in een pan tot ze lichtjes beginnen kleuren. Laat ze dan uitlekken op wat keukenpapier.
  • Hak de lente-ui fijn
    Pel de sjalot en hak fijn.
    Snij de komkommer in kleine blokjes.
    Snij de asperges in kleinere stukjes
    Maak het sausje door yoghurt los te roeren met mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout
  • Begin met de pasta te mengen met de asperges, spek, lente-ui, sjalot, komkommer en kaasblokjes.
    Doe er 2/3 van het sausje bij en meng goed. De rest van het sausje serveer ik er gewoon apart bij dan kan iedereen zelf kiezen hoeveel saus.
    Je kan de salade direct serveren of je kan deze ook al op voorhand maken (zelfs een dag). Tijdens het staan, zal de pasta de saus opnemen. Dus bij het serveren kan je dan de resterende saus toevoegen zodat ie terug smeuïg wordt.
    Serveer optioneel met rucola

Notities

(*) Je kan dit ook met groene asperges maken of een mix van witte en groene. 
Trefwoord asperges, doordeweeks recept, mosterd, pastasalade, salade, snel klaar, spek, weekmenu, yoghurt