Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Speculaasmousse met bessen, een simpel dessertje klaar in amper 20min. Voor de mousse heb je slechts 3 ingrediënten nodig. Qua afwerking kan je vers fruit zoals aardbeien gebruiken, ik maakte een compote van bessen. Een mousse zonder eieren, enkel mascarpone, roomkaas en speculaaspasta heb je nodig.

Speculaasmousse met bessen

Lekker makkelijk recept voor Speculaasmousse met bessen, een simpel dessertje klaar in amper 20min. Voor de mousse heb je slechts 3 ingrediënten nodig. Qua afwerking kan je vers fruit zoals aardbeien gebruiken, ik maakte een compote van bessen. Een mousse zonder eieren, enkel mascarpone, roomkaas en speculaaspasta heb je nodig.
Totale tijd 20 minuten
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 kleine dessertglaasjes

Ingrediënten
  

  • 150 gr mascarpone
  • 150 gr speculaaspasta
  • 100 ml room
  • speculaas koekjes (optioneel)

Bessen compote

  • 200 gr bessen mix (vers of diepvries)
  • 1 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies
 

  • Wil je er de bessen compote bij serveren, dan begin je hiermee best eerst.
    Doe de bessen in een kookpotje samen met de suiker en vanillesuiker. Voeg ook een klein scheutje water toe. Zet op een zacht vuurtje en laat zo'n 10 a 15min zachtjes sudderen tot de bessen een mooie compote vormen. Er mogen nog wat stukjes tussenzitten. Roer af en toe.
    Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen. Proef eventueel nog even, als je deze nog iets zoeter wilt, voeg nog wat suiker toe.
  • Dan gaan we aan de mousse beginnen.
    Klop alvast eerst de mascarpone los met speculaaspasta.
    Giet er de room bij en klop tot een mooie stevige mousse
  • Verdeel de mousse over de glaasjes en werk af met de afgekoelde compote. Je zou de compote er ook pas kunnen overgieten vlak voor het serveren.
    Zet voor zo'n 30min (mag ook langer) in de koelkast.
    Optioneel werk je vlak voor het serveren nog af met wat kleine stukjes speculaas
    Smakelijk
Trefwoord bessen, dessert, dessert in een glaasje, mascarpone, snel klaar, speculaas, speculaaspasta